Subotičani disciplinovani u poštovanju mera Kriznog štaba

U proteklih, sada već više od godinu dana pripadnici komunalne milicije i inspekcijski organi u Subotici, intenzivno obilaze teren i kontrolišu poštovanje mera koje donosi Krizni štab. Podaci govore o tome da su Subotičani disciplinovani, pa broj izrečenih sankcija veoma mali u odnosu na broj izvršenih kontrola.

Na svakih 450 do 500 izvršenih kontrola, komunalna milicija i inspektori u Subotici nailaze na jednu nepravilnost. Radi se pre svega o nepoštovanju radnog vremena ugostiteljskih objekata i organizovanju privatnih okupljanja, mada kako ističe sekretar Sekretarijata za inspekcijsko – nadzorne poslove Tibor Fazekaš, ovo drugo za Suboticu takođe nije bilo previše specifično.

„Ako bi hteli da napravimo jednu retrospektivu unazad godinu, od kada traje ova pošast, možemo reći da je preko 170 prijava, odnosno sankcija izrečeno, što u odnosu na broj prekontrolisanih objekata i lica nije veliki broj“, ističe Fazekaš.

Subotica je dakle u boljem položaju od ostalih gradova u našoj zemlji, ali uvek ima onih koji mere ne poštuju. Načelnik Severnobačkog upravnog okruga Dragi Vučković ističe da je pored odgovornosti važna i solidarnost.

„Osim te neodgovornosti mi imamo na delu i to da nismo solidarni. Ako neko misli da je preležao bolest ili da je zaštićen iz bilo kojih razloga, to ne znači da on ne može preneti bolest, i u tom slislu apelujem i na odgovornost i na solidarnost“, objašnjava Vučković.

Komunalna milicija i inspektori nastavljaju kontrolu, ali pored toga pružaju pomoć zdravstvenim radnicima u sprovođenju vakcinacije.

„Najlepša vest za nas je, kao što je to bilo proteklog vikenda, kada pružamo asistenciju pripadnicima Doma zdravlja, kada je reč o vakcinisanju stanovništva, i u prigradskim naseljima, kao što su Bajmok i Čantavir. To je ipak lepše za nas, nego kada moramo da kontrolišemo ili da izričemo neke mere“, dodaje Tibor Fazekaš.

A kada već govorimo o vakcinaciji ona je danas nastavljena i za one koji su se ranije prijavili preko portala eUprava, ali i za one građane starije od 60 godina koji to nisu učinili. Njima je na raspolaganju vakcina Sinofarm.


RTVKOMENTARI

 1. ta ajde kaže:

  Ma da.Zato su prosli vikend buvljaci po Srbiji bili zatvoreni,a u Subotici punom parom.

 2. Prorok kaže:

  Sta je bilo sa vulkanizerom? Jel su mu oprostili kaznu?

 3. Dr. Vojvodjanin kaže:

  Šta priča ovaj kvazi inspektor. Narode neki dan u pola sedam sedtam se od radijalca kroz borvo ulicu . ,Vremeplov ,neda je pun nego napolju stoje i čekaju da neko izadje.Unutra desetine mladih uglavnom,svaki sto je bio apsolutno pun neki su stojali oko stolova.Masa.Naroda.Maske,naravno samo osoblje.Ovaj Fazekas da se pokrije ušima.

 4. Inspektor.. kaže:

  @ Dr. Vojvodjanin . Inspektor Fazekaš je samo ‘štafaž’ -maskota ,ikonografija da eto ima i Mađara u SNS vlastima ako su već u koaliciji. Za vreme komunizma su koristili termin ‘po kljuću’…

 5. Vulkanizerska je tuga pregolema kaže:

  E sada da ja vas, tako pametne koji branite vulkanizera, nešto da pitam. Da ste vi bili na mestu komunalnog milicionera i da ste dobili zadatak da toga dana posle toliko i toliko sati proverite ko se pridržava zabrana a ko ne, šta biste uradili? Da ne ulazimo sada u to da li je zabrana opravdana, zašto se na ove odnosi a na one ne odnosi, jer se odnosila na vulkanizera. A onda vi, kao komunalni milicioner, krenete reonom koji ste dobili da proverite i sve budale, na koje se odnosi zabrana, se pdridržavaju zabrane (jer su budale), a samo jedan pametan – neki vulkanizer, naočigled ne jebe živu silu i radi i dalje kao da to s njim blage veze nema!? Sad, da li je on počeo posao u 5 ujutro ili u 11 pa ga nije završio do 12, da li mu je radio radnik, tetka, ujak, komšija – nema veze i nema opravdanja, on je vlasnik. Morao je da prekine u 12. Tačka. Šta bi vi uradili? Ne bi ga kaznili? Super! Onda neko prijavi: vulkanizer je radio a komunalni milicajac mu je “progledao kroz prste”! Ili se on hvali kako on može kako hoće a njemu niko ništa ne može. A vi dobijete otkaz!

 6. Anonimni kaže:

  Suboticani alkosi samo bi pili po kaficina

 7. I ja sam da kaže:

  Vulkanizerska je tuga pregolema,
  Sve si u pravu.Problem je sto od kancelarije komunalne p.do vulkanizera ima 5 km i usput surnaest vulkanizera sto bi rekli ,sta su propustili ili priustili.Subotica,budala sebi.

 8. Vulkanizerska je tuga pregolema kaže:

  I ja sam da – Rekoh pod pretpostavkom da je on, “pametnjaković”, jedan od svih na koje se odnosila zabrana da je nije poštovao i da je u tom nepoštovanju zatečen. Kako izgleda i da jeste. Ne vidim da je bitno da li od kancelarije komunalne policije do vulkanizera ima 5 ili 500 km i usput “surnaest” (?) vulkanizera, koji nisu radili, jer bi isto tako prošli. I ne samo vulkanizeri. “sta su propustili ili priustili.Subotica,budala sebi” – ne razumem šta hoćeš da kažeš.

 9. Nebojša kaže:

  Sve stoji da nije trebao da radi, ali nasa komunalna policija umesto da upozore coveka ej covece nemoj da radis, niko ne radi, oni odma kaznu, previse su se osilili komunalci.

 10. Deks kaže:

  Sta ste zapeli za vulkanizera vec dve nedelje,nije postovao meru i to je to.Ja sam danas prepodne slobodan i isao bih na kafu u kladionicu,al ne moze,popio sam rakiju i kafu sa komsijom i sta sad,falice mi nesto sto kladionice nece raditi par dana ili kafici,nece.Treba drzava da iznadje nacin da pomogne tim ljudima,al se mere moraju postovati.

 11. Jovan kaže:

  @ Nebojša Presudio je to da nije njihov. Jedna država ne sme da pravi razliku među svojim građanima. Sada je već mnogima jasno ponašanje vlasti prema građanima prema kojima se pravi razlika na etničkom i političkom nivou.

 12. Vulkanizerska je tuga pregolema kaže:

  Nebojša – U čemu je onda smisao propisanih zabrana i kazni? Onda će svi raditi, kad jednog samo opomenu, onda treba i sve druge prvo samo da opomenu, zar ne? Ajde onda svi da radimo, ko ih jb, ako i dođu samo će me opomenuti ionako, pa ću onda prekinuti ili ću videti šta ću!? Opominjanje u beskraj, ide se od jednog do drugog i opominje – opomenuli smo te – ne, mene još niste opomenuli, molim lepo, neću da platim kaznu dok me propisno ne opomenete! Ne možeš od zabrane praviti zajebanciju!

 13. Vulkanizerska je tuga pregolema kaže:

  Jovane – jeste, ubedio si me da vidimo “ponašanje vlasti prema građanima prema kojima se pravi razlika na etničkom i političkom nivou”. Jeste, birali su baš njega sa tim imenom i prezimenom i političkim uverenjima (kojim?) da se ne pridržava zabrane i da ga kazne! Maloumnima se kada ovako nešto napišu još može oprostiti, ali zlobnima koji podmeću insinuacije…

 14. necedamoze kaže:

  Problem je sto ta cuvena komunalna milicija ne radi svoj posao kako treba. Ako hoce da se svi drze propisa onda nek se svi pridrzavaju propisa a ne ovaj moze a onog cemo kazniti. Ma vazi pametnjakovicu. Izmislio si toplo vodu, a ko da si pao sa marsa ne znas kako stvari funcionisu u ovoj drzavi. Kum, komsija, zemo, rodjak moze a bas vulkanizer ne. Pa znas sta? lepo produzi i ti i tvoja komunalna neradnicka milicija u tri lepe.

 15. Vulkanizerska je tuga pregolema kaže:

  necedamoze – Iznesi dokaze za to što si napisao, koji kum, komšija, zemo, rođak je mogao a baš vulkanizer ne? Konkretno u ovom slučaju, ko su to bili. Kada si već tako upućen.

 16. (ba)laban kaže:

  @Vulkanizerska je tuga pregolema

  Nema razloga da @necedamoze iznosi tu nekakve dokaze. Samo slepac nije primetio da komunalna policija selektivno kažnjava i izlazi po prijavama.

  Evo primera da bi se razuverile “neverne tome” kako je ta policija ustvari stranačka policija i prema svojima ne preduzima nikakve mere… Veća grupa nas stanara iz okoline jednog posećenijeg lokala na Prozivci smo podneli pisanu prijavu komunalcima zbog višemesečne vikend-buke od “nekoliko miliona” decibela, a nakon bezuspešnih pokušaja da komunalcima prijavimo događanja telefonom. Niko se nije udostojio da samo opomene vlasnika, a kamoli da učini neki odlučniji korak u tom pravcu… pa ni danas nakon pola godine.

  Što se tiče poštovanja mera, slažem se sa svima onima koji NEBULOZNE mere ne žele da poštuju. Opravdanim smatram da se zbog epidemije zatvore, i to kao prvi, kafići, klubovi, restorani, kladionice… normalno pod uslovom da država može da ih finansijski pomogne, a ne da arči pare na one kojima ta pomoć nije potrebna. Koliko su ove “mere” besmislene govori i to da su npr. buvljak i sve pijace u gradu krcate ljudima, a da već pominjani vulkanizer ili automehaničar ne smeju nekom da popravljaju auto ili zalepe gumu, kao da se kod njih događaju najveće korona žurke.

  E pa, da Bog dao da prvo tebi @Vulkanizerska je tuga pregolema puknu bar dve gume, a odmah posle i Konju, žvalavku, Brnabi… pa se uhvatite pajsera i menjajte gumu kao u srednjem veku.

 17. Travka al zanosna kaže:

  Kako stvari stoje vulkanizer se kockao i eto “dobio”,.Ina buvljaku vidim radi kafic na zelenom delu svi zatvoreni on voli kocku, pa ako prodje proslo je ako ne ….Ima cudnih ljudi sta ces. Sto se mene tice samo ostro i po zakonu bez milosti i bez razlike.

 18. Vulkanizerska je tuga pregolema kaže:

  (ba)laban – kakve sve to veze, ta galama u tvom komšiluku, ima sa kažnjavanjem ili nekažnjavanjem vulkanizera koji nije zatvorio radnju onda kada je bio dužan da zatvori i kada su svi drugi zatvorili? Rekao sam da ne ulazim u opravdanost mera, pa znači ni to da li su NEBULOZNE ili nisu i da li ih ti odobravaš ili ne! Verovatno je nepopravljiva greška što ti nisi taj koji donosi mere, jer sigurno ne bi bile NEBULOZNE, sudeći po tvojoj stručnosti za sve, ali šta da radimo – nismo imali sreće da ti budeš taj koji odlučuje. Zabrana je, dakle, doneta i stupila na snagu, a ti ronzaj koliko hoćeš, samo sam pitao kako bi ti (ja, on, mi) postupio da si komunalni policajac i da si naišao na jednog “pametnjakovića” koji tera uz klinac? Da li bi ga kaznio ili zbog njega reskirao otkaz zbog neispunjavanja radnih obaveza i zadataka? Ništa više. A zbog poslednja tri reda koja si napisao, toplo ti preporučujem i iz najbolje namere da se što pre obratiš nekom psihijatru za pomoć, jer očigledno buncaš i padaš u jarost.

 19. Jovan kaže:

  @ Vulkanizerska je tuga pregolema : Sve što ovde nam pišeš kao da je pisano sa psihijatrije. Badava ti građanima je sve jasno.

 20. Vulkanizerska je tuga pregolema kaže:

  Jovaneeee – šta je tebi jadnome “jasno”?

 21. Laz nije istina kaže:

  Eto tu gde smo, tu smo zahvaljujući stoci jer im nije
  jasno da virus postoji.
  Znaju to svi ali vole da pisu ipak laži na fb i ovde.
  Pa kad dozivite virus necete pisati gluposti i lazi.

 22. Nemesis kaže:

  Vi koji negirate postojanje virusa, smatrate da su mere nebulozne i sl. toplo vas pozivam da se javite na COVID odeljenja u našu bolnicu, posla ima i tek će da ga bude. Što se mene lično tiče, ja bih iskreno u sve koji su na ulici bez dozvole i preke potrebe, pucao bez ikakvog razmišljanja i kajanja.

OSTAVITE KOMENTAR

8 + 1 =