Subotičani: Povećati plate u „Našoj radosti“

U proteklih deset dana javnost u Srbiji je obaveštena da će svi zaposleni i penzioneri u Republici Srbiji, koji se finansiraju iz republičkog budžeta dobiti povećanje plata. Osim toga, doneta je odluka da se prosvetnim radnicima isplati jednokratna pomoć u iznosu od 7.000 dinara. U tom trenutku je nastala nepravda prema zaposlenima u predškolskim ustanovama koji nisu bili obuhvaćeni ovim merama, ali je vlada Republike Srbije, shodno svojim nadležnostima, ispravila tu nepravdu i sa jednokratnom pomoći od 7.000 dinara obuhvatila i zaposlene u predškolskim ustanovama.

vrtic

Lokalne samouprave su osnivači predškolskih ustanova u svojim sredinama, a plate i povećanje plata zaposlenih u ovim ustanovama su u nadležnosti istih tj. gradonačelnika, a ne vlade Republike Srbije.

Iz gore navedenih razloga „Građanski pokret – Subotičan“ traži od gradonačelnika Jenea Maglaia da shodno svojim nadležnostima da predlog za povećanje plata zaposlenih u predškolskoj ustanovi „Naša radost“ u visini od 4%, od 01.01.2016. godine. Budžet grada Subotica za 2016. godinu je idealna prilika da se predvide novčana sredstva za ovo povećanje plata, tim pre što je grad pre smanjenja zarada zaposlenima u „Našoj radosti“ isplaćivao veće plate iz gradskog budžeta.

Biti vaspitač tj. raditi sa malom decom i brinuti za njih je ogromna odgovornost koju oni svakodnevno prihvataju, a dokaz tome su roditelji koji im svakodnevno poveravaju svoju decu, znajući da su na sigurnom mestu.

„Građanski pokret – Subotičani“KOMENTARI

  1. glibavi kaže:

    u potpunosti podržavam … obavestite me ukoliko bude potrebno potpisivati peticiju

  2. Mislilac kaže:

    Cena cuvanja deteta od oko 3500 dinara je smesna. Ja sam i za to da se poveca pa da se shodno tome povecaju i plate vaspitacica.

OSTAVITE KOMENTAR

82 + = 86

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 9 + 4 ?
Please leave these two fields as-is: