Subotičani prikupili 30 tona pomoći

Subotičani su tokom prethodnog dana prikupili 30 tona humanitarne pomoći za ugrožene od poplava, koja će danas biti upućena ka ugroženim područjima, rečeno je Tanjugu u Gradskoj organizaciji Crvenog Krsta.

 

Tehnicka skola humanitarna pomoc poplave (9)

Odeće ima više nego dovoljno, a nadležni apeluju da se pomogne donošenjem vode, sredstava za higijenu, hrane za bebe i pelena.

 

Kako je izjavio zamenik sekretara Mihalj Pece, u toku jučerašnjeg dana prikupljeno je više od 30 tona garderobe za decu i odrasle, dve tone prekrivača, ćebadi i jorgana, 5.000 litara flaširane pijaće vode, tonu i po konzervirane i hrane za bebe, tonu papirne galanterije i sredstava za higijenu.

 

"U naše prostorije pomoć je donelo 358 sugrađana, a preuzeli smo i znatnu količinu pomoći koja je prikupljena u akcijama koje su organizovane u Tehničkoj školi i prostorijama OKUD Mladost. Pored zaposlenih, angažovano je 60 volontera, koji su do kasno u noć sortirali pomoć koja je spremna za prevoz ka ugroženim", rekao je Pece Tanjugu.

 

On je dodao da jedno vozilo Crvenog krsta Srbije stiže u Suboticu kako bi preuzelo, u prvom redu, svu vodu i konzerviranu hranu prikupljenu juče.

 

Pece dodaje da će se sa prikupljanjem pomoći nastaviti i danas i narednih dana i apeluje na građane da više ne donose odeću, jer je ima dovoljno, već vodu, sredstva za higijenu, bebi hranu i pelene, što je i najpotrebnije.

 

Pogledajte informacije gde su punktovi za prikupljanje donacija ovde

 

RTVKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR