Subotičani u strahu od trovača

Stanari Avalske i ulice Jovana Cvijića u Subotici sumnjaju da im komšije truju mačke jednim od najsmrtonosnijih otrova.

ker

U Železničkom naselju je od početka ove godine od posledica trovanja cijanidom uginulo nekoliko mačaka, ali ovakvih slučajeva u ovom delu Subotice bilo je i lane i pre dve godine, a građani strepe i zbog dece i sugrađana koji bi, neznajući za opasnost , mogli da dođu u kontakt sa zaraženim telima ljubimaca.

– Pre nekoliko dana pronašla sam u dvorištu uginulu macu Lunu, a druga je nestala. Obe sam udomila i brinula najlepše o njima. Isto se dogodilo i prošle godine, ali tada nam je skoro stradao i pas, jer je prišao da onjuši telo mačke. Zvala sam policiju i uputili su me na komunalnu policiju koja je napravila zapisnik i sada je opet ceo slučaj u nadležnosti policije. Sumnjamo na komšije koji imaju sitne životinje, ali ne možemo da dokažemo da su oni krivci – kaže Svetlana Šarčević.

Šarčevićeva kaže da neće odustati od dalje brige o životinjama i da će najverovatnije ponovo udomiti mačku, ali da je uplašena zbog oholosti sugrađana koji ne prezaju od trovanja.

pas

Vlasnicima mačaka veterinarska služba je potvrdila da je u pitanju otrov opasan po život ljudi i da su ga mačke pojele sa ribom i iznutricama.

Sa penom u ustima svoje mace pronašao je i Sabolč Čisar, a pre njegovih na isti način uginule su i mačke Piroške Knjur.

– Prvu svoju macu sam mrtvu pronašla na terasi, a pošto je pas onjušio odmah je počeo da se trese. U poslednjem trenutku smo stigli do veterinara koji je utvrdio da je u pitanju vrsta cijanida koja odmah deluje. Druga maca mi je otrovana u maju prošle godine, a treća krajem decembra. Uplašena sam zbog dece i komšija – kaže Knjurova.

 

BLICKOMENTARI

 1. STeve kaže:

  Trovace u zatvor

 2. virgulina kaže:

  ko uopste ima mogucnost da kupi cijanid? evo jos jedan zivot da zivim ne i mi palo na pamet da idem da kupim cijanid.
  Ne znam kako to po zakonu ide ali ako je neka veterinarska stanica potvrdila trovanje cijanidom ( pise u tekstu) nadam se da ima obavezu prijaviti i nadam se da ce sluzbe kojima se prijavljuje da reaguju

 3. bane kaže:

  U mnogim zemljama zabranjena je prodaja čak i nekih opasnih pesticida (Paration i sl.), pa ne znam ko je i na koji način nabavio CIJANID, ako se radi baš o tom otrovu kao što piše u tekstu ?! Gde će tom čoveku duša… ako uopšte ima dušu. Tako isto bi otrovao i čoveka koji mu se ne sviđa…

OSTAVITE KOMENTAR

2 + 4 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 12 + 7 ?
Please leave these two fields as-is: