Subotička publika slušala pijanistu svetskog glasa

Velika većnica subotičke Gradske kuće sinoć je bila domaćin svetski poznatom pijanisti iz Rusije, Andreju Gugninu. Ljubitelji klasične muzike čuli su dela Šopena i Čajkovskog u izvođenju ovog renomiranog pijaniste, pa se time Subotica upisala među najprestižnije muzičke dvorane u kojima je Andrej nastupao.

Nakon Londona, Moskve, Jerusalima, Beograda i drugih svetskih metropola, mladi pijanista svetskog glasa došao je i u naš grad, a samo pet dana ranije održao je koncert u Konzervatorijumu Čajkovski, najprestižnijoj koncertnoj dvorani u Rusiji.  Andrej je oduševljen Velikom većnicom, a pohvalio je i klavir i akustiku sale.

Iako je nastupao po najprestižnijim muzičkim dvoranama, ovaj vrsni pijanista, otkriva da ne pravi razliku između metropole i malog mesta, već da se uvek trudi da da sve od sebe na svojim nastupima. Najviše voli da izvodi romantičnu muziku, pa je i njegov repertoar za subotičku publiku bio takav.

Dan nakon koncerta u Velikoj većnici, Gugnin je održao i javni čas u Muzičkoj školi.

TV SuboticaKOMENTARI

  1. Seviljski berberin kaže:

    Naglo kulturno prosvećenje kumova i zbunjeni pogledi tokom izvođenja briljantnog gosta potvrđuje da tokom školovanja nisu imali muzičko vaspitanje ili vaspitanje uopšte. Jer krici koje je jedan ispuštao u sali pre koncerta podsećaju na zavijanje što je imanentno i botovima koji su po direktivi morali da napune većnicu i prave poznavaoce i poštovaoce ostave bez mesta.Više vam leži Aca Lukas i “sadržaji” koji ga prate.Gledao sam vas u većnici juče vidi se da ste protiv svog osećanja,ubeđenja i što je najvažnije interesovanja o znanju da ne govorimo.Ne predstavljate se kao ljubitelji kulture i Rusije kad i Rusi znaju ko ste.Ovo je za građane………

OSTAVITE KOMENTAR