Subotička Sinagoga i Rajhlova palata na Google Arts and Culture platformi

Ministarstvo kulture i informisanja je na Google Arts and Culture platformi započelo onlajn predstavljanje kulturnog nasleđa Republike Srbije, saopštili su danas iz ove institucije, a od sedam izložbi čak dve se odnose na objekte iz Subotice – Sinagogu i palatu Rajhl Ferenca.

Google Arts and Culture predstavlja onlajn platformu putem koje javnost ima priliku da pristupi sadržaju u visokoj rezoluciji, slikama i video-materijalu umetničkih dela i kulturne baštine, prikupljenih od strane institucija u oblasti kulture i saradnika širom sveta.

Projekat omogućava svakome ko ima pristup internetu da, kada god poželi, može da pogleda zbirke i izložbe u muzejima koje nema priliku da obiđe uživo.

Takođe, profesori i studenti su u prilici da organizuju virtuelna putovanja, kao i onlajn razgovore sa muzejskim ekspertima iz drugih organizacija u oblasti kulture.

“Ova vrsta onlajn resursa može svojom dostupnošću ekskluzivnog materijala građanima širom sveta da pomogne u istraživanjima, akademskim radovima, kao i da omogući multidisciplinarno i međuinstitucionalno učenje”, poručuju iz Ministarstva kulture i informisanja.

Vidi više ovdeKOMENTARI

 1. Croat kaže:

  Ajmo sad neki prigodni grafit na Rajhl palatu, dozvola expresno od Fedora, a sinagogu srusiti i napraviti neku bezveznu zgradu.

 2. Bunjevac kaže:

  Zasluženo!

 3. Istorija kaže:

  Kulturno nasleđe Republike Srbije ? Ova tema je diskutabilna ,naime Raichelovu zgradu je gradio i projektovala zajednička firma za projektovanje i izvođenje građevinskih radova Molczer-Reich na teritoriji koja je u vreme građnje tog objekata nije bio deo srpske države…

 4. Milos kaže:

  A sto nisu stavili i gradsku kucu?
  Ili barem ono lepu labanovu fontanu? To je jako skupa fontana. Ko da je od zlata.
  Cccc ovaj Google nema pojma sta je bitno i lepo 😀

 5. Madjar kaže:

  Istorija ?
  Ti si neki dodjos ?

 6. Trovach kaže:

  @Milos…Labanera.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 46 = 47