Subotički O. I. “NEUNIŠTIVI” ponovo neuništivi

Proteklog vikenda, od 06- 08.09.2019.godine, u organizaciji Odreda izviđača “Plamen” Banovići (Bosna i Hercegovina) održan je 43.međunarodni izviđački višeboj  “Konjuh planinom 2019”.
Od ukupno 430 učesnika, 54 patrole i 4 kategorije iz 4 države regina, naš Odred izviđača “NEUNIŠTIVI” iz Subotice već drugu godinu za redom učestvovao je sa dve ekipe u kategoriji poletaraca i pčelica – deca uzrasta od 7-11 godina.
U konkurenciji od 13 ekipa, naša ekipa  “Tigrovi” ostvarila je odličan rezultat osvojivši 2. mesto, a ekipa “Minike” zauzela je fantastično 1. mesto, odbranivši prošlogodišnju titulu. Uprkos kiši, koja je uporno pokušala da pokvari takmičenje, atmosferu i odlično druženje koji izviđači stvore pri svakom susretu, rezultat i osmeh sa lica dece nije izostao.
Ono što je važnije od svega, deca su se srela sa, sada već starim prijateljima, upoznali i družili sa decom iz raznih krajeva Bosne i Hercegovine, Srbije i iz regiona, stvorila su se nova, neraskidiva prijateljstva, uživali u izviđačkim košuljama,maramama, izviđačkim igrama, …
Ovu decu sada čekaju novi izazovi, nove staze, novi uspesi i to već uskoro na 3. Memorijalu “Braca Ziramov” koji će se održati od 20 – 22.09.2019. godine u Kikindi.


KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR