Subotički tamburaši prikupljaju novac za lečenje dece

Mladi subotički tamburaši su na svirci u centru grada prikupljali novac za lečenje malog Ilije Milanovića koji boluje od teške bolesti, a za koje je neophodno oko šest miliona dinara. Ovaj humani subotički ansambl, u okviru akcije koju su nazvali „Muzikom protiv bolesti“, izvodi popularne domaće i strane melodije za prolaznike, zabavljajući ih ali i pozivajući da daju doprinos lečenju bolesnih mališana.

Inicijativu je pokrenuo Bojan Temunović, jedan od tamburaša, i u početku je svirao sam. Ideju je, kaže, dobio nakon koncerta jednog hrvatskog orkestra.

Osmesi i donacije prolaznika, ali i osećaj da čini dobro delo, motivisali su Bojana da nastavi da svira. Dobar glas humane akcije se brzo proširio, pa su mu se priključile i druge kolege.

Danas broje više članova, a nadaju se da će inspirisati i svirače iz drugih gradova da se priključe. Za malog Iliju prikupili su 34.000 dinara.

TV SuboticaKOMENTARI

 1. Cvetic kaže:

  Bravo. Svaka vam cast tamburasi.

 2. Milos kaže:

  svaka Vam cast momci!

 3. DRAGANA kaže:

  Svaka cast omladinopravi primer☺☺☺Bravoo❤

 4. YU kaže:

  OVO JE ŽALOSNO
  NOVAC ZA LEČENJE OBELELIH TREBA DA OBEZBEDI USTANOVA KOJOJ JE TO OBAVEZA. OVO JE MAKSIMALNO PONIŽAVANJE OBOLELIH SUNARODNIKA.
  IMA SE NOVCA ZA RAZNORAZNE NEUKUSNE GRAĐAVINE. OBJEKTI. BANJE I DRUGO ŠTO PRIPADA PIO FONDU PRODAJE SE U BESCENJE UMESTO DA RUKOVODSTVO FONDA DOMAĆINSKI GAZDUJE SA IMOVINOM UMESTO ŠTO JE ARČI. TAJ NOVAC BI BIO DOBRIM DELOM DOVOLJAN ZA PODMIRENJE OBAVEZA. JOŠ JE STRAŠNIJE, ŠTO RAZNE BEZPRIZORNE OSOBE IDU OD KUĆE DO KUĆE I PRIKAZUJU LAŽNU DOKUMENTACIJU OBOLELIH OSOBA I KAO PRIKUPLJAJU NOVAC ZA NJIHOVO LEČENJE. I TO BEZ STIDA I SRAMA PO NEKOLIKO PUTA SE POJAVLJUJU.

OSTAVITE KOMENTAR