Subotički vatrogasci sa mališanima obeležili dan sektora za vanredne situacije

Vatrogasno-spasilački bataljon Subotice priredio je taktičko-tehnički zbor ispred Gradske kuće povodom Dana sektora za vanredne situacije i slave svih vatrogasaca – spasilaca, a u razgledanju njihovih vozila i opreme najviše su uživali – najmlađi.

Vatrogasna vozila koja jure uz zvuke sirene kako bi što pre stigla da ugase požar, mališani iz PU „Naša radost“, osnovci, ali i svi građani, imali su priliku da razgledaju drugačije nego obično. Naime, Vatrogasno-spasilački bataljon Subotice priredio je ispred Gradske kuće taktičko-tehnički zbor, a najviše interesovanja za njihova vozila i opremu iskazali su najmlađi.

Izvor: RTV

„Gase vatru“, objasnio je jedan mališan iz vrtića.

„Samo vatrogasci mogu da „ulaze u vatru“, dodala je jedna devojčica.

„Oni gase požar“, saglasio se i drugi dečak iz PU „Naša radost“.

Izložba vozila i vatrogasne opreme priređena je povodom Dana sektora za vanredne situacije i slave svih vatrogasaca – spasilaca sa ciljem da građani, a posebno deca, što više nauče o postupanju u slučaju požara, poplava i zemljotresa.

„Izložili smo opremu sa kojom vršimo zaštitu i spasavanje građana od svih potencijalnih opasnosti koje prete na teritoriji Severnobačkog upravnog okruga, prvenstveno od požarne opasnosti, ali i svih ostalih“, rekao je Zoran Bijelić, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Subotici.

Vatrogasno-spasilački bataljon Subotice od početka godine imao je čak 726 intervencija. Tokom juna, jula i avgusta zabeleženo je čak dvostruko više požara nego lane, a uglavnom su bili izazvani ljudskom nepažnjom tokom paljenja vatre na otvorenom ili u šumi. Vatrogasci upozoravaju da zima i grejna sezona takođe donose opasnost od požara.

„Veoma veliki broj požara imamo, takođe, i u toku zimskog perioda. U proseku, na našoj teritoriji bude oko 70 intervencija koje su vezane za gašenje požara gde je uzrok neko grejno telo, plinovodni kanal ili nešto što je vezano za grejanje“, upozorava Goran Ljubisavljević, komandant Vatrogasno-spasilačkog bataljona u Subotici.

Pored izložbe vatrogasnih vozila i opreme koju je u centru Subotice priredio Vatrogasno-spasilački bataljon, a u čijem razgledanju su mališani zaista uživali, povodom Dana sektora za vanredne situacije i slave svih vatrogasaca – spasilaca, organizovana je i akcija “Vatrogasac u školi” kako bi deca što više naučila kako treba postupati u slučaju požara, poplave ili zemljotresa.

 

RTVKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR