Subotičkim trudnicama po 20.000 dinara pomoći

 

Gradsko veće Subotice odlučilo je danas da će svaka trudnica na području Subotice u 2013. godini ima pravo na jednokratnu pomoć u iznosu od 20.000 dinara, dok će roditeljski dodatak za prvo dete iznositi 5.000 dinara.

 

Veće je usvojilo i predlog Odluke o usvajanju Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za 2013. godinu za grad Suboticu.

 

Kako se navodi u tekstu predloga, nakon uspešne realizacije Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za 2011. godinu, zahvaljujući kome je otvoreno 56 novih radnih mesta i plana za 2012. putem koga je 99 nezaposlenih Subotičana pronašlo zaposlenje, Savet za zapošljavanje grada Subotice pristupio je izradi plana za 2013. godinu.

 

Njime se definišu ciljevi i prioriteti politike zapošljavanja na lokalnom nivou i utvrđuju programi i mere koje će se realizovati kako bi se dostigli postavljeni ciljevi i omogućilo održivo povećanje zaposlenosti.

 

Za ove mere, u budžetu Grada Subotice planirano je 20 miliona dinara, od čega je za pomenuti plan konkretno planirano 15 miliona dinara, a ta sredstva će moći da se udruže sa sredstvima nadležnog republičkog ministarstva, jer je raspisan konkurs.

 

Cilj pomenutog plana, kako se navodi u predloženom tekstu, jeste da se tokom ove godine zaposli oko 130 nezaposlenih Subotičana.

 

Pomenute odluke upućene su Skupštini grada na razmatranje i usvajanje.KOMENTARI

 1. abrakadabra kaže:

  idem sad odmah da Postanem trudna…:( Strašno.

 2. delija kaže:

  abrakadabra tebi ili je drago ili si sektasica crna koju treba spaliti!
   

 3. abrakadabra kaže:

  Pogledaj m*****e koliko su VELIKI tekst odvojili za trudnice.

  Stvarno si se***k….Pih!

 4. delija kaže:

  ja bih pre pljuvao po pokrajini jer 30 000 sto su dobijala deca po rodjenu,tj. materinski dodatak je ukinut a grad daje 20.000+5000 sto znaci da najvrednija stvar na svetu ipak nije zaboravljena…
  sto se tice pajtica i zastave sa tri zvezde za mene je to simbol najveceg smeca sto moze da proizvede ljudski um…
  izvini ako sam pogesno protumacio jer komentar je malo dvosmislen… 

 5. adkersu kaže:

  Pokrajini je osporeno pravo da odlučuje o ovim pitanjima. Prema tome “delija” pljuvanje uputi malo južnije gde je ta odluka doneta. A što se tiče komentara za zastavu Vojvodine ona je ustavom regulisana. Pametnom dovoljno.

 6. delija kaže:

  pokrajina ima svoj procenat iz republickog budzeta i bira na cega ce da utrosi ta sredstva/to sto nemas poima o zivotu i sto je to uzelo maha medju suboticanima je jadno i tuzno…
  uostalom na demokratama je da se izbore za veci procenat kao sto su obecali a posto su bagra kao i liga od toga nista biti nece… 

 7. Vesna kaže:

  joj, opet greška!!!! ne SVAKA trudnica! samo koja rađa do četvrtog djeteta!!! ma, provjerite prije nego objavite vijest! meni dr dala potvrdu da sam trudna i ode muš s njom u GK i – blam, to nije za vas, vaše dijete nije u planu, vi nam ne trebate ko trudnica… obratite pažnju, kolege novinari!!!!

OSTAVITE KOMENTAR