Subotičko JKP „Pogrebno“ ima povećan obim posla

Za razliku od mnogih pogrebnih preduzeća u Srbiji, Javno-komunalno preduzeće „Pogrebno” iz Subotice nema značajnijih problema sa nabavkom opreme koja se koristi prilikom sahrana.

Subotičko preduzeće sarađuje sa velikim proizvođačima, a i kada su u pitanju limeni sanduci, koji se koriste kod preminulih od korona virusa, imaju svog, pouzdanog dobavljača.

JKP „Pogrebno” se u poslednjih 12 godina bavi prodajom pogrebne opreme. Pored običnih kovčega, od početka epidemije je povećana upotreba i limenih sanduka. Za sada nemaju problema sa nabavkom opreme.

„U ranijem periodu su bili manji proizvođači koji su nudili pogrebnu opremu. Nekako smo se mi odlučili u proteklih par godina da sarađujemo sa dva velika proizvođača, koji su i dobavljači i proizvođači, i zaista nije bilo problema sa nabavkom pogrebne opreme, čak i u ovom periodu pandemije”, objašnjava Antonija Dulić, zamenica direktora JKP „Pogrebno” Subotica.

U protekle, bezmalo dve godine, subotičko preduzeće ima povećan obim posla, ali većih zastoja, kada je organizovanje i sprovođenje sahrana u pitanju, nije bilo.

„Mi smo uspeli da organizujemo sve sahrane i kada je bila baš povećana smrtnost. Možda su stranke morale sačekati dva do tri dana, pogotov ako je bio praznik ili ako je bio vikend. Generalno, u roku od dva do tri dana su bile organizovane sahrane. Mi smo se zaista organizovali i nije bilo problema”, dodaje Antonija Dulić.

Protekle godine je inače u Subotici bilo 1.824 sahrana, za oko dve stotine više nego 2020. godine, i čak za oko četiri stotine više nego 2019. godine.

 

RTVKOMENTARI

 1. Pljackanje mrtvi kaže:

  Covid a bezobrazni ste.
  Sahrana treba da bude džabe.
  Zemlja nije vasa je svačija.
  Jos vi naplatite i mesto trajno
  Lopovluk.Ljudi plate sve grobnicu
  Vi bi jos i jos.

 2. Horvat kaže:

  Čitaš li ovo gradonačelniče,da li te je sramota što si grad pretvorio u dolinu gladi i smrti?!Subotičani ako ovo zlo ne sklonimo nestaćemo i to ubrzano!

 3. smrad i kal kaže:

  „da li te je sramota što si grad pretvorio u dolinu gladi i smrti“

  hajde objasni nam kako je to gradonačelnik uzrokovao glad i smrt u gradu.

 4. Stipan kaže:

  A lipo mi je nana rekla da upisem skulu za limara, limari ce uvik tribat. Sad bi bio bogat covik.

 5. Caru Carevo kaže:

  Eto bukvalan primer za poslovicu „Dok nekome ne smrkne drugome ne svane.“

 6. Mercedes kaže:

  Nazalost , sa cime se hvalite ..Taj limeni sanduk , ako je odistinu potreban trebalo bi da je besplatan . Nekad davno to je bio crni veliki dzak na cipzar .barem je bio jeftiniji .

  • laki kaže:

   Prisustvovao sam jednoj sahrani u okolini Leskovca. Tamo, za razliku od većih centara, pa i Subotice, ne postoji obaveza kupovine pogrebne opreme od pogrebnog preduzeća. Dozvoljeno je koristiti i opremu po principu „uradi sam“. Ako se tamo obred vrši po zakonu, onda bi isti princip trebao da važi i u svim ostalim delovima države. Ali ne… evo još jednog dokaza da javna pogrebna, kao i sva ostala javna preduzeća postoje samo zato da bi se našlo uhlebljenje za političke kadrove, a cenu plaćaju građani kojima se u ovakvim tužnim trenucima odere koža sa leđa.

 7. Rax kaže:

  Ja se sve vreme pitam,da li svi ovi koji su ukljuceni u ovo ludilo,mogu da se pogledaju u ogledalo.

 8. Sojic kaže:

  Zato je Slobo ispod lipe u svom dvoristu pronasao mir.

 9. .... kaže:

  A samo neka mi neko objasni kakve vajde od tih limenih sanduka osim sto se les pretvori u puding?….Uzas…ne daj nam Boze vise da se ovo ludilo nastavi 🙁

 10. Mecca kaže:

  Selidbe i sahrane. Biznis koji je procvetao u zlatnom dobu SNSa.

 11. jovan kaže:

  @ smrad i kal : Gradonačelnik i SNS U Subotici nastavja politiku prethodnih koji su počeli uništavati Subotičku privredu . Sad je u fazi : glad ,smrt ,groblje u limenim sanducima.

 12. Tramp kaže:

  Topalovici .Još da furunu naprave pa da vidiš para. Nego , kakve su ovo reklame pogrebnog ,mogli su sačekate malo a ne sad kad nam gradonačelnik zgrnuo korona.Ne prizivanje „zlo“.

 13. Mare kaže:

  Razumem da ste plaćeni i Satanizovani, ali probajte ponekad da pišete o broju rodjenih beba i ulepšate Subotičanima jutro. Lepo je rečeno i više puta dokazano da Vakcina ubija. Što više Vakcinisanih, to više posla za pogrebno.

 14. Subotičanka kaže:

  A da li se neko zapita šta je u tim limenim kovčezima???mislim da li su im svi organi na broju? …satanizam je to….

 15. pista kaže:

  Ne razumem, sta je svrha clanka? Ako nema problema oko nabavke opreme, sanduka, kövcega etc. za sahrane, ako u firmi „kvazi“ sve funkcionise „super“ u cemu je onda poenta? Sta je vest? Ovako se moglo ispisati velikim slovima „placeni sadrzaj“.

 16. Beba kaže:

  Sramota što se Limeni sanduci plaćaju tako skupo jel misle na ove penzionere odakle im pare i šta da radit nemamo svi decu da oni plate sanduk sramota verujte

OSTAVITE KOMENTAR

+ 63 = 70

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 7 + 10 ?
Please leave these two fields as-is: