Suficit licemerja i dvostrukih aršina gradske vlasti

Srbija se nalazi među pet zemalja u svetu koje najbrže klize u autokratiju, nedavno je obelodanio ugledni švedski insitut V Dem. Fridom Haus je početkom godine takođe naveo da je Aleksandar Vučić zarobio državu i da zloupotrebljava vlast.

Više od dve godine nije otvoreno ni jedno poglavlje u pregovorima o članstvu sa Evropskom unijom.

U  takvoj Srbiji i njegovom najevropskijem gradu Subotici, gradski čelnici su 1. septembra na svečanoj sednici, bez ikakvih zaštitnih mera, proslavili Dan grada, a isto jutro naši školarci su sa maskama  krenuli da prvi školski dan proslave sa svojim školskim drugarima.

Da dvostruki aršini nisu njeni nehotični potezi, gradska vlast je potvrdila i time što je pre svega nekoliko meseci otkrila spomenik velikanu dr Karolju Birou, jednom od najboljih gradonačelnika koje je Subotica ikad imala, a sada ta ista vlast samo par metara od njegovog spomenika potpisuje zahtev i izdaje gradski poslovni prostor Kapetanu Draganu, koji veliča ubicu prvog demokratski izabranog premijera Srbije, Zorana Đinđića.

Možete li zamisliti da bi jedan švedski grad izdao poslovni prostor fondaciji koja veliča ubicu Ulofa Palmea? Ili italijanski grad koji dopušta veličanje ubice Alda Mora? Pa naravno da takav slučaj ne može da se desi u normalnom demokratskom društvu, a čak i da se desi, pala bi ne samo gradska vlast nego cela vlada!

Ista vlast koja je 1. septembra slavila Dan grada, pre samo mesec dana zabranila je turneju Salašarskog pozorišta “Tanyaszínház” uz obrazloženje da predstava ima prost i neprimeren rečnik, a sa druge strane subotički predstavnik iste te vlasti u REM-u, Aleksandar Vitković, krajem prošle godine je glasao protiv predloga da se emitovanje rijaliti programa vremenski ograniči na emitovanje samo posle 23 časa.

Gospodo na vlasti, to su ti programi gde se uživo preti ubistvom, to su ti programi koji su prepuni pornografije i svake vrste nasilja – fizičke i verbalne. Gospodo iz Saveza vojvođanskih Mađara, po vama to mogu da gledaju deca od ujutru do uveče ali jednu izvrsnu pozorišnu predstavu ne mogu ni odrasli?!

Ista ta vlast koja je u raskošu proslavila dan Grada i čija je parola na zadnjim nedemokratskim izborima bila “Aleksandar Vučić – za našu decu”, zabranjuje deci korišćenje besplatnih udžbenika u školama, a direktorima škola koji i pomisle da prihvate korišćenje istih, preti! U vrtiću “Poletarac” tehnički direktor ustanove preti svima koji pokušavaju da zaštite svoju decu jer on interes privatne gađavinske firme stavlja ispred bezbednosti subotičke dece!

Zbog duplih aršina gde građani Subotice nisu isti za ovu nedemokratsku vlast, Gradski odbor Stranke slobode i pravde poručuje gospodi na vlasti: slavite pompezno dok još možete, jer približava se vreme kada ćete odgovarati pred nezavisnim institucijama Republike Srbije.  Posle toga nećete imati prilika za slavlje, to vam obećavamo.

Dana 02.09.2021.godine                                                  Služba za informisanje GrO SSP SuboticaKOMENTARI

 1. Ha ha ha kaže:

  Rekoše oni iz SS-Pokreta

 2. Simpatizer kaže:

  Ima toliko tema koje bi valjalo obraditi.
  Subotica je samo bleda senka onog što je nekada bila.
  Ovo je neki drugi grad.
  Podrška za SSP i samo napred!

 3. svetolik kaže:

  Potpuno tačno.
  Ali dolaze izbori, treba svi pravi subotičani da se ujedine i poskidaju ovu interesnu ekipu.

 4. Nikola kaže:

  Bravo za reagovanje.Ima nade za Suboticu.

 5. Rax kaže:

  Jedino ova stranka dolazi u obzir kod mene. Djilas je gospodin za ovaj narod,te ga vecina nece razumeti.

 6. dule kaže:

  @Rax
  Povedi tog gospodina kući, pošto njegovi mediji ismevaju srpsku himnu i blati sve srpsko poput tebe, a narodu ostavi da bira ko će da ga vodi. Narod možeš jednom prevariti više ne.

 7. Srbin starosedeoc kaže:

  @Dule

  Nema većih blatitelja srpske himne, zastave i naroda od Vučića, Šešelja, Nikolića, Malog, Stefanovića, Dačića, Miloševića, Vulina, Belivuka, Zvezdana Jovanovića, Legije, Arkana, Cece, Šarića, vašeg Kapetana Dragana…. Da se samo podsetimo kako je na skupu u Beogradu od prije par meseci, Vučić podelio desetine hiljada srpskih zastavica na trgu ispred skupštine da bi na kraju sendvičarskog skupa te zastave Srbije bile pobacane svugde kao đubre. Pradeda je iz Kruševca u Vojvodinu došao prije više od dvesta godina, kao Srbina, slobodno mogu reći starosedeoca iz Vojvodine, sve nas je grupno sramota novokomponovanih pridošlih Srba tipa „Dule“ i ostali modeli koji nikada nisu i neće naučiti kako se mirno i toleratno oduvek živelo u Vojvodini.

 8. Oki kaže:

  @srbin koji sedi na starom
  Iz ne znanog razloga si se nakačio na „Dulu“
  Otkud ti znaš kad su Duletovi došli u Vojvodinu.kojim ga pravom prozivaš?
  I moj pradeda je došao ovde (Vojvodina) pre nekih 100 godina, ne iz Kruševca, već iz Bosanske Krajine, da li sam možda i ja manje Vojvođanin, ili pak Srbin, jel naime moj je pradeda došao sto godina posle tvoga. A da li su i tvog dedu švabe i mađari vodili u logor (Šarvar), da li je on zato bio manje ili više Srbin, Vojvođanin?

 9. X-MEN kaže:

  * Srbin starosedeoc
  ,Možda si ti lažan profil pa samim tim i lažan Srbin,,,,

 10. Đura kaže:

  Ne rade oni nista novo ,sto demokrate zajedno sa Đilasom nisu radili svojevremeno. Sve je to ista banda i sns i ssp.

 11. MI 6 kaže:

  Taj isti Kapetan Dragan je bio sa DOS om 5 og oktobra i sarađivao sa Đinđićem, veličao pad SPS a……Svi političari trče iz stranke u stranku po naredbi UDBE.Oni su vam isprali mozak da više ništa ne pamtite.

 12. Andjelija kaže:

  Ovo je štetan tekst..Malo maske,malo Madjari pa Srbi, kapetan Dragan ,gradonačelnik od pre sto godina…Mitrović…ništa ni sa čim…Šta je cilj tene?Zamajavanje naroda treći čin.

OSTAVITE KOMENTAR