Suspendovan saobraćaj na prelazima Horgoš 2 i Ašothalom

Mađarska policija suspendovala je saobraćaj na graničnim prelazima kod Reskea (Horgoš 2) i Ašothaloma (Bački Vinogradi) u sedam sati jutros, saopštio je načelnik odeljenja za graničnu kontrolu mađarske policije Laslo Balaž a prenosi MTI.

On tvrdi da su srpske vlasti o toj meri propisno informisane.

granica-prelaz-horgos-rtv-jpg_660x330

Na konferenciji za novinare Balaž je rekao da je ta mera preduzeta zbog velikog broja migranata koji stoje na srpskoj strani granice, zbog čega mađarske vlasti ne mogu da sprovedu graničnu kontrolu na odgovarajući način.
Takođe je saopšteno da je ove godine do sinoć u ponoć u Mađarsku ušlo 200.778 ilegalnih imigranata.

Broj ilegalnih ulazaka na granici sa Srbijom registrovan samo u ponedeljak je 8.850, rekao je Balaž.

UNHCR nije obavešten kada će Horgoš biti otvoren

Visoki komesarijat Ujedinjenih nacija za izbeglice (UNHCR) nema nikakvu informaciju kada će biti otvoren Horgoš, najveći granični prelaz između Srbije i Mađarske, a njihovim službenicima nije omogućen prilaz prelazu.

„Granica je zatvorena i za sada se ne zna kada će biti ponovo otvorena“, rekao je predstavnik UNHCR Babar Baloć na licu mesta.
„Naše osoblje nema pristup prelazu, a mađarske vlasti nam nisu dale nikakvu informaciju o ponovnom otvaranju“, rekao je on.

Za to vreme, kako je javio AFP, nekoliko stotina migranata sa srpske strane granice je ostalo tu bez ikakve nade da će moći da uđu u Mađarsku.
Sat vremena po stupanju na snagu novih poostrenih mera za ulazak izbeglica u Mađarsku granični prelaz „Horgoš 2“ je zatvoren, a broj izbeglica sa srpske strane se postepeno povećava, javio je izveštač Tanjuga sa lica mesta.

Oko ponoći taj prelaz je bio otvoren i tada je propuštena veća grupa izbeglica, a pola sata posle ponoći policijski službenici su ponovo zatvorili prelaz.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

3 + 7 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 2 + 2 ?
Please leave these two fields as-is: