Sutra sednica lokalnog parlamenta:Rebalans

Sutra se održava treća sednica Skupštine grada. Na dnevnom redu će se naći predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu za 2012.godinu. Budžet grada za ovu godinu iznosi 5,3 milijarde dinara, a ostvariće se iz ustupljenih i izvornih primanja grada u iznosu od 4,4 milijarde donara, transfernih sredstava 563 miliona dinara i prenetih neutrošenih sredstava u iznosu više od 371 milion dinara.

 

Predlogom rebalansa, je uravnotežena prihodovana i rashodovana strana. U okviru socijalne zaštite planirana su dodatna sredstva od 500 hiljada dinara, a za JP “Direkciju za izgradnju grada” planirana su dodatna sredstva u visini od 7,4 miliona dinara i to za plate i naknade zaposlenih 2,7 miliona dinara, za otpremnine i socijalnu pomoć 850.000 dinara, a za stalne troškove i usluge po ugovoru 3,6 miliona dinara. U okviru programa za revitalizaciju i održavanje puteva 50.660.000 dinara, a za “Su bike” sistem 1,8 miliona dinara i jedan milion za NVO koji se bave problemima mladih.

 

Drugi zakon o finansiranju lokalnih samouprava izdefinisao je umanjenje određenih prihoda. Procena je da će zbog izmena zakona o finansiranju loklanih samouprava do kraja godine biti 15 miliona dinara manje prihoda u gradskom budžetu.

 

Odluke o raspoređivanju budžetskih sredstava grada nacionalnim savetima nacionalnih manjina, kao i razrešenje i imenovanje novih članova školskih odbora. Sednica počinje u 9 časova u Velikoj većnici Gradske kuće, a prenos možete gledati preko našeg kanala.KOMENTARI

 1. dasHHa kaže:

  Su Bike dobija subvenciju iz gradskog budzeta iako se “Parking” hvalio da je to iskljucivo investicija ovog JKP.

 2. freelancer kaže:

  dasHHa:

  Su Bike dobija subvenciju iz gradskog budzeta iako se „Parking“ hvalio da je to iskljucivo investicija ovog JKP.

  Pa šta misliš? Su-bike je profitan servis? Radi na tržišnom principu? Ma daaaa, kako da ne. Juče. 

  Kada bi samo postojao revizor, ali REVIZOR pa da na sajtu grada OBJAVI gde i na šta je trošen novac iz gradskog budžeta… Čordaški put, Ferenci Ibolje…. SA 4 TRAKE. Hajd’ videćemo na proleće… kakve će nam ulice biti. Održavanje lokalnih puteva i ulica u gradu spada u domen lokala… 

  Od kada to ja (kao poreski obveznik) MORAM da finansiram N V O???

OSTAVITE KOMENTAR

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 12 + 13 ?
Please leave these two fields as-is: