Sve nam boje dobro stoje

Dok se delimo na crvene, žute, one pre i posle njih, šareni rade radnju. Oni odlučuju o resursima i potencijalima našeg grada koji tavore, stagniraju, propadaju… Koliko je to daleko otišlo najbolje govori činjenica da ne verujemo više ni u jedan projekat, investiciju koju nam najave i obećaju.  Toliko je započetih a nedovršenih, završenih a nefunkcionalnih…

Kad smo danas već kod Statuta, tu su lepo u 16 tačaka definisane nadležnosti, između ostalog i ko donosi urbanistički i prostorni plan razvoja, ko je nadležan za korišćenje građevinskog zemljišta i poslovnog prostora, ko se stara o izgradnji, rekonstrukciji, održavanju i korišćenju lokalnih puteva i ulica i drugih javnih objekata od značaja, zadovoljavanju potreba građana, razvoju i unapređenju turizma, zaštiti životne sredine…Sve tu piše.

Hoće li Atlasi izdržati?

A grad nam se ruši, secesijske lepotice raspadaju, napušteni i zapušteni objekti u gradskom jezgru, loše urađeni poslovi, neiskorišteni turistički potencijali, zagađen vazduh, sve manje drveća, nezadovoljni građani…

Koliko još najava završetka Akva parka?

I biće tako dok ne prihvatimo da nije važno da li je mačka crna ili bela, nego da lovi miševe.KOMENTARI

 1. John kaže:

  Najžalosnije mi je što propada gradska kuća. Doduše, ako se ovi somovi late rekonstrukcije preko svojih pajtaških firmi… Sve su sje*ali

 2. Utopija. kaže:

  Samo da su vredni , moralni i pošteni. Stranke, veroispovesti, boja kože me ne zanima.Narod treba da tako shvati vlast koja ih predstavlja, a vlast opet gradjane na prvo mesto pa tek onda lični interes. Da li je to realno?

 3. Bradati anonimus kaže:

  Subotica je industrijski centar, nalazi se na auto putu i železničkom koridoru, uskoro će se tu proizvoditi i energija iz vetrogeneratora. Subotica je i trgovački centar, privlači i turiste. Naplativost poreza i ostalih računa je najveća u zemlji.
  A grad od svega toga NEMA NIŠTA. Mladi Pastor se hvali kako je dobro što sedi i u gradskoj upravi a i u Republici pa ima šanse da dobijemo sredstva za popravku fasade biblioteke. Grad nema svoja sredstva ni za jednu fasadu već čekamo Beograd ili Budimpeštu da nam udeli. Cela godina prođe u popravci asfalta u dve ulice.
  Mislim da ovako nije bilo ni za vreme okupacije.

 4. Obrijani Nimus kaže:

  B.Anonimus
  Kako mislis da Subotica ima naplativost poreza najvecu u zamlji ako joj je trziste od 100.000 stanovnika a Novi Sad od 400.000 stanovnika a Beograd od 2.000.000 stanovnika ?
  Pritom nema privredu zavisi od masovnog sverca koji ni din ne naplacuje u drzavnu kasu a industrijska zona je slobodna zona pa ne podleze PDV u .
  Ee moj Anonimuse

 5. Bradati anonimus kaže:

  @Obrijani Nimus
  nema problema mogu i da ti nacrtam. Kad se kaže visoka naplativost poreza misli se na visoki procenat naplativosti. U Subotici je to gotovo stoprocentno. Od plaćanja struje do poreza na imovinu i komunalija. Beograd po poslednjem popisu ima 1.166.763 stanovnika ( šire područje 1.659.440) a Novi Sad 277,522 (341,625) – wikipedia.
  Kada bi Subotica imala deseti deo onoga što godišnje dobije novi sad (tri puta je manja od tog grada), mi bi bili prezadovoljni.
  Sadašnja Subotica nema ni za održavanje svoje imovine. Nema ko ni da zatvori onaj prozor gore na domu vojske koji je otvoren već godinama.

 6. Obrijani Nimus kaže:

  Bradati anonimus,
  Ako mislis da Mc Donalds ne placa porez ili delimicno placa,onda ok.Pri tom treba imati u vidu da McD u SU sastavlja kraj sa krajem a u BGu razbija.Pri tom ga ima na desetine komada.Pored njega i KFC i Pizza Hut i Sturback itd.Ako mislis da Shopi isto to u SU onda da znas da u BG u ima na desetine,ne Shopija nego Shoping mega centra.Mozda i Ikea ne placa pdv.Mozda i desetak MOLlovih i OMV pumpi.Mozda ni registracija milion vozila.Mozda ni aerodrom sa svim svetskim kompanijama koje lete.A da Subotica isto ima aerodrom i placa porez na konto ostvarenog prometa u avio saobracaju.Pri tom imas dnevnu migraciju,i da,u BG u imas dnevno preko 2 miliona ljudi.Ali i onih po tvom popisu je vise nego i previse.Samo po kiflu da kupe su metropola.Za NS si yotalno promasio.Po tvom je skoro ko Subotica

 7. Telekinetist (stormwatch) kaže:

  @obrijani mlatomudus

  Pitanje je da li Beograd uopste ima i tih 1.166.000 stanovnika jer grad od 1.2 miliona izgleda malo drugacije, daleko vece. Köln ima otprilike 1.100.000 stanovnika a u poredjenju sa Beogradom je megametropola kojoj Beograd ne moze da primirise po bilo kom pitanju. No mene nista ne cudi – Beograd je samo polu zabit polu selendrica koja misli da se svet obrce oko nje. Metro povrsina mu se racuna na fantasticnih 3.222 kvadratna kilometra, sto znaci da su pokupili i sela udaljena 70 i vise kilometara da bi nagurali broj stanovnika. Novi Sad moze u nekom snu imati 400.000 stanovnika i to kad pokupi Sremsku stranu, Veternik, Futog, Kisac, Sremske Karlovce i jos par okolnih mesta. Em je nevidjeno ruzno izgradjen u poslednjih 20 godina em mu vestacki nabacuju broj stanovnika tako sto ovi sto dolaze iz manjih mesta imaju dva prebivalista, pitanje je da li ima i 180.000 stanovnika uopste, on je na veoma maloj povrsini pa se zbog gustoce naseljenosti stvori lazna slika o broju stanovnika. Da li se u Subotici placa porez u iznosu od 100% to niko ne moze da tvrdi…ili moze ali gde su onda podaci? Znam da su Suboticani uredne platise poreza bar sto se tice lokalaca a kako li se placa porez ako se nema od cega, nije mi jasno. Subotica ima industrijsku zonu i industriju koja i pored teskih uslova i dalje posluje, tvrditi da Subotica kao grad nema industrije nego je svaki cent prihoda od sverca, moronska izjava za medalju. Onda tako mozemo tvrditi da bg i ns nemaju nista od prihoda osim pranja kriminalnih para…a to je za bg i ns daleko blize istini nego tvoja izvaja za svaki cent od subotickog sverca.

 8. Setaci ulicom kaže:

  Zeni pala poveca santa snega i leda direktno na glavu dok je izlazila iz gradske apoteke.nikom nista a videlo poveci broj gradjana prisutnih setaca ulicom i trgom…znam zenu

 9. Obrijani Nimus kaže:

  Telekinetist(stormwach)
  Najgore od svega je to sto sam siguran da ne lazes,nego verujes u to sto si rekao(napisao)

 10. Oki kaže:

  @obrijani
  Pa prvi koji nije platio poreze za firmu je ovaj lažni “gledač oluje” otišo u Švedsku i bole ga q. Čak je izjavio da će jednom kupiti kaki salaš u Mađarskoj kraj granice samo da ne bi platio dugovanja Srbiji.

OSTAVITE KOMENTAR