Sve više slučajeva zapaljenih kontejnera

Tokom prošle godine u Subotici ukupno je izgorelo sedam kontejnera, dok je samo u prvom mesecu ove godine zapaljeno čak osam. I dok je na nadležnima da utvrde ko i na koji način pali gradsku imovinu, iz JKP „Čistoća i zelenilo“ menjaju plastične kontejnere – metalnim.

Pazinska ulica jedna je od lokacija gde su izgorela čak tri plastična kontejnera u roku od dva dana. Iako se svake zime susreću sa paljenjem kontejnera, od početka godine bilo ih je neuobičajeno mnogo – i u centru grada, u naselju Tokio, a poslednji slučaj dogodio se kod Sinagoge. Materijalna šteta nije zanemarljiva, a iz „Čistoće i zelenila“ pretpostavljaju da je reč o nekoliko scenarija.

Na mestima gde su izgoreli plastični kontejneri, „Čistoća“ je sada postavila metalne. Ali ovo rešenje nije dobro za njihove radnike jer ih je mnogo teže prazniti.

Nadležni apeluju na građane da ne pale kontejnere i da ne ubacuju žar, i savetuju da ukoliko primete da neki gori, obavezno pozovu vatrogasce.

TV SuboticaKOMENTARI

 1. Novi muzicki trend kaže:

  Mozda se snimaju muzicki TV spotovi. Zapali se kontejner za smece i onda tetovirani muzicki stvaraocii plesu okolo i igraju i pevaju na radost i veselje okolne publike.

 2. ufffffffffffff kaže:

  Nekada su vatrogasce pozivali sa javnih govornica, mislilo se da se neće saznati. Međutim kada je uhvaćen lakrdijaš prestalo je, tako će biti i sa kontejnerima. Dok neka prigradska naselja grcaju u problemu sa smećem do tada barabe pale, e neće moći vazda.

 3. Posmatrač kaže:

  Pa stavljajte metalne, jer plastični osim što su zapaljivi, lako se i polome.

 4. Anonimni kaže:

  Ona bagra koja vam (nam) žvrlja zgrade, pali i kontejnere. Pa vi, gradski oci, vidite da li ćete da stanete na put balavcima. Jer, balavci nam uništavaju imovinu. Nije ni čudo, još nisu morali svojim radom ništa da zarade i plate.

 5. Petar G. kaže:

  Bahatim vandalima ima načina da se stane na put.
  A to su pojačane noćne patrole policije. A zašto da ne i komunalne milicije. Zatim ozbiljna kaznena politika prema uhvaćenima i grad će biti bar malo lepše mesto za život.

OSTAVITE KOMENTAR

3 + = 9

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 8 + 7 ?
Please leave these two fields as-is: