Svetlo u tunelu

Nije to baš pravi tunel ali jeste jedan mračni prolaz kroz koji Subotičani iz istočnog dela grada hodaju kada idu u centar.

 

Pešački prolaz ispod podvožnjaka imao je nekada svoje osvetljenje, o čemu su svedočila kućišta za neonske lampe. Ta svetla nisu radila odavno pa su se vremenom i prolaznici navikli na takvo stanje. Većina ni ne pamti kako je to izgledalo kada je ovaj prolaz izgledao pristojno.

 

Pre dve godine počelo je uređenje ovog objekta. Najpre su presložene kamene ploče, betonirani su oštećeni delovi i očišćeni zidovi, a sada je na red došlo i svetlo.

 


Kada je 1959. godine sagrađen ovaj podvožnjak, sigurno je izgledao vrlo moderno i gradski. S obzirom da je Kertvaroš tada bio u debelom mraku i blatu, ovo je zasigurno bila jedna bleštava gradska kapija.

 

1959.god.

 KOMENTARI

 1. dragoljub mihailović kaže:

  Inače, kada su postavljane nove lampe, postavljene su i zaštitne žice na svakoj od lampi da ne bi baš svaka budala mogla da ih razbije. Mislim da su potrajali 3-4 dana pre nego što su iščupani… #našaposla

 2. Nata kaže:

  Opet ista prica.Zasto placamo komunalnu policiju ?????Nisam videla ni jednu vest da su oni nesto sprecili ili dobro uradili????Cak ih i ne vidjam u gradu,mozda su na neplacenom go,sto bi verovatno zasluzili. 😥

 3. suboticanka kaže:

  Renoviranje je zavrseno tako sto je poskidan mermer ispod nadvoznjaka a zatim izmalterisano.Sve je to zavrseno, sve nas je to poprilicno kostalo, ali dali se bar neko zapita GDE JE ZAVRSIO SAV ONAJ SKINUTI MERMER JER VEOMA DOBRO ZNAM DA SAV NIJE BIO POLOMLJEN I OSTEZEC!!!  DALI TREBA DA GA TRAZIMO PO NECIJIM PRIVATNIM DVORISTIMA????

 4. djomla kaže:

  Kada su pre dve godine skinuli kamen sa zidova, trajno su oskrnavili podvožnjak. Tada je bilo reči da će naredne (2012.) godine isti ponovo vratiti, ali do toga nije došlo. 

  Uzgred rečeno jedan je od lepših delova grada. Ima taj velegradski izgled.

  Za njegovo čišćenje i održavanje, svaka čast. Evo već duže vreme nema plakata na njemu.

  Septembar 2011.

 5. sale nacionale kaže:

  2 godine rada i finansiranja. Stvarno se pitam dokle…

 6. gomby kaže:

  Ali pitam se u jednom gradu velicine kao nasa Subotica dal je to takva vazna vest da je u ndvoznjaku promenjeno TRI 3 slovima i brojem , sijalice . Pa ljudi moji to se zove pranje mozga kad takve vesti objavljuju i prave od njih senzaciju sta mislite u gradu promenjeno tri sijalice nakon 20 ili 30 godina . To treba da je sramota a ne vest da se objave , trebali su preko noci to napraviti i gotovo , zato smo tu gde smo … BALKAN …

OSTAVITE KOMENTAR