Svetski dan fizičke aktivnosti obeležen u Subotici na nekoliko lokacija

Svetski dan fizičke aktivnosti je juče u Subotici obeležen na nekoliko lokacija. Jedna od njih je bila i Osnovna škola „Jovan Mikić“.

Lagano zagrevanje i onda zajedničko vežbanje. Tako je počelo današnje pre podne u Osnovnoj školi „Jovan Mikić“ u Subotici. Većina đaka sa kojima smo razgovarali zna da je fizička aktivnost važna, a mnogi od njih i treniraju određene sportove.

RTV

Osnovna škola „Jovan Mikić“ već sedam godina učestvuje u akciji „Kretanjem do zdravlja“.

„Škola smo koja je veoma posvećena sportu i fizičkim aktivnostima, svesni koliki uticaj sport ima na pravilan psihofizički razvoj učenika i dobru prevenciju kod vršnjačkog nasilja. Ovaj dan nam služi da, pored toga što se ovde lepo zabavljamo i što se druže deca, još jednom skrenemo pažnju javnosti, da ih pozovemo da se posvete svom zdravlju, bavljenju fizičkim aktivnostima, jer je to zaista jako važno da bismo bili zdravi, da bismo očuvali svoje zdravlje i da bismo na svim poljima dobro funkcionisali“, objašnjava Marija Milodanović, direktor Osnovne škole „Jovan Mikić“, Subotica

Fizička aktivnost u trajanju od 60 minuta dnevno, ključna je za pravilan razvoj dece, poručuju zdravstveni radnici.

„Danas želimo da ih motivišemo da uživaju u tim aktivnostima, da vole te aktivnosti, da im je pokret nešto što predstavlja dragost, radost, veselje, zabavu, a pri tome naravno, kao zdravstveni radnici ukazujemo da nema normalnog rasta i razvoja bez fizičke aktivnosti, kada govorimo o deci i mladima“, kaže dr Nada Kosić Bibić, načelnica Centra za promociju zdravlja u Subotici.

Naša sagovornica ističe da je fizička aktivnost jednako važna i za starije osobe, kod kojih svakodnevno kretanje ponekad deluje jednako dobro kao i terapija lekovima.

RTVKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

64 + = 65

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 4 + 2 ?
Please leave these two fields as-is: