Svi se pitali šta čekaju ovi ljudi u Subotici

Danas su u Subotici po bagatelnim cenama građanima ponuđene na prodaju neisporučene pošiljke sa Pošte, kojima je isteklo vreme čuvanja.

U ponudi se našlo oko 415 pošiljki koje nikad nisu isporučene primaocima, iz raznih razloga, a neki predmeti su i oštećeni. Međutim, prodaja se kretala od simbolične cene od jednog dinara, a za 50 i 100 dinara si mogao da kupiš trenerku ili drugi odevni predmet, pa i šerpu ili parfem, ali samo ako si među prvima stao u redove, koji su se protegli do pola ulice, od ulaza u Poštu u Prvamajskoj ulici.

– Komplet šerpi je koštao 3.000 dinara, a jedna je ulubljena, neznatno – kaže žena koja je poranila da pazari na rasprodaji neisporučenih pošiljki. – Došla sam još pre deset, a rasprodaja je najavljena u 11 sati. Međutim, ranije je počelo, kaže Subotičanka koja je u redu stajala sa maskom.

Bilo je i onih koji su bez maske došli u pazar, a red se protegao, pa je i policija obišla mesto, zbog nastale gužve.

Mnogi su očekivali veću ponudu, a nekoliko njih su mislili da će možda imati sreće da nađu baš svoju pošiljku koja im nije isporučena odavno.

Po bagatelnim cenama planule do podneva neisporučene poštanske pošiljke, davno upućene na nečije adrese, a kojima  je istekao rok čuvanja

-Mogli ste naći i neke delove za auto, igračke, knjige, pa i neki odevni predmet, više za decu. Ali meni nije odgovaralo ništa od tog, iako se moglo kupiti za 10 ili 100 dinara, kaže sugrađanka Mira K.

– Kupio sam sebi lampu, a unuku ranac i trenerku za 200 dinara, nije baš da nam treba, ali kad sam već došao rešio sam da uzmem – kaže jedan penzioner koji je stajao u redu među više žena.

Do podneva je sve planulo, a roba je prodavana kao polovna sa PDV-om, a pravo na kupovinu imala su i fizička i pravna lica.

(Kurir.rs/N.H./Foto N.H.)KOMENTARI

 1. Prodaja kaže:

  Uvek nekom nesto zafali

 2. Suboticanin kaže:

  Hahhaahahaahhaha,uopste se nije ovo dogodill,ali mi se svidja scenario,sad cu vam realno reci sta se desilo,tacno u 11 du nas pustili u dvoriste,i poredjali smo se pred jednim vratima kao pilici,onda je dosao neki “gospodin” i poceo da se dere na nas jer ne drzimo distancu,onda su po 8 njih pustali unutra,znsci nikakve licitacije tu nije bilo,kad ste se progurali unutra mogli ste zateci jedno veliko nista,ne lazite da je bilo 415 posiljki,kada je jedva 50 bilo i to vecina decije garderobe,kao i u svakoi drzavnoj instituciji i tu je sve namesteno i dogovoreno,sve te “vredne” posiljke nisu ni u jednom momentu bile pristupre ljudima koji su dosli na tu navodno licitaciju,nego je to odma ostalo medju radnicima poste,medju svojima sto bi se reklo,i ukupno sve nije je trajalo max 45 minuta

 3. Srbistan kaže:

  Kako su samo ovi gradjani mogli organizovati ovu proslavu u toku korone da mi je znati. Bas su gradjani neodgovorni. Znate da iz državnih firmi niko ovako nešto nebi uradio.

 4. John kaže:

  Pa zar iz kurira vesti? Da sam mislio da čitam to sra*e, otišao bih na taj sajt…

 5. Maja kaže:

  Svaka pošiljka treba da se vrati onome ko je salje ako primalac nije u mogućnosti da je primi,a kod nas radnici poste ostavljaju sebi ono što im treba

OSTAVITE KOMENTAR