SVM na listi „Mađarska sloga“

Predsedništvo SVM donelo odluku o sastavljanju liste "Mađarska sloga"“ koja će nastupati na izborima za Nacionalni savet Mađara 26. oktobra.

 

SVM

 

Lista će "zastupati duhovne, prosvetne, kulturne i stručne interese madjarske zajednice u Vojvodini".

 

Nosilac liste će na osnovu jednoglasne odluke Predsedništva biti istaknuta ličnost kulturnog i prosvetnog života Jene Hajnal, direktor Vojvodjanskog madjarskog kulturnog instituta.

 

“SVM će imati 17 kandidata na listi od 35 kandidata. Većinu će činiti intelektualci, predstavnici istorijskih crkava i verskih zajednica i civilnih organizacija. Skupljanje potpisa za listu kandidata će početi u sredu” – objavila je služba za medije SVM-a, a prenosi portal „ Vojvodina danas“.

 

TANJUGKOMENTARI

  1. Keri kaže:

    koja farsa. pretvorili su savet u jos jedno politicko telo nad kojim niko nema nikakvu kontrolu, pre svega finansijsku. javna je tajna da su gospoda Korhec i Pastor preko saveta sebi obezbedili lepu buducnost. O Kernu, Maglaiju, Jozi, Bodrogiju da ne govorimo…

  2. ej kaže:

    keri, gospodin korhec je i prije imao lepu buducnost. gosp. korhec kao i pastor nisu kupili diplome, da ne znaju nista da rade osim politike (kao np. neki bivsi su-celnici). gospodin korhecov otac je pravnik, ako se ne varam bio je sudija, tako je skolovao i svog sina. gosp. korhec je vec imao lepu sadasnjost, jer je njegova familija stekla kapital, kada se za to jos radilo, a ne u ovo vreme kada se otima.

  3. Juriaj kaže:

    kako da ne… pogledajte im kuce i automobile koje voze i sve ce biti jasno… nek pokazu javnosti finansijske izvestaje nacionalnog saveta, ako smeju. Sa svim rezimima, samo da budu u vlasti. A nacionalno vece produzetak SVM-a.

OSTAVITE KOMENTAR