SVM neće u vlast, ali će biti konstruktivna opozicija

Funkcioner Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Laslo Varga izjavio je da će narodni poslanici te stranke kao konstruktivna opozicija podržati sva pozitivna stremljenja rekonstruisane vlade.

 

On smatra da je rekonstrukcija Vlade neuporedivo bolje rešenje od vanrednih izbora, jer bi Srbija ove jeseni trebalo temeljno da se pripremi za pregovore sa EU, a izbori bi ugrozili uspešno započet evropski put.

 

Varga je kazao da ukoliko budu pozvani na razgovore (o sastavu vlade) SVM će se odazvati, ali to ne znači da ulazi u vladu.

 

“Spremni smo da sarađujemo sa svim strankama, ako to vodi poboljšanju položaja vojvođanskih Mađara, do rešavanja realnih problema građana i do boljeg ustavnog položaja Vojvodine unutar Srbije”, rekao je Varga za “Blic”.

 

Međutim, kako je rekao, “to ne znači da smo deo vladajuće većine, niti to imamo u planu, bez obzira na i dalje otvorenu ponudu, jer smatramo da funkcije nisu najbitnije. Dakle, ostajemo konstruktivna opozicija koja će podržati dobre projekte”.

 

Varga je pohvalio Vladu što je nastavila da gradi evropsku perspektivu Srbije, navodeći da su briselskim sporazumom učinjeni značajni koraci u normalizaciji odnosa u regionu, a kao uspeh Vlade navodi i borbu protiv kriminala i korupcije.

 

On je rekao da je nezadovoljan ekonomskim stanjem, kao i daljim zaoštravanjem nesporazuma na relaciji Beograd – Novi Sad, po pitanju decentralizacije.

 

RTVKOMENTARI

  1. marko kaže:

    …ili će ući u vladu, a ponašat će se kao opozicija… 😀

OSTAVITE KOMENTAR