SVM ulazi u Vučićevu Vladu

U sedištu naprednjaka završeni razgovori SNS i SVM o formiranju buduće vlade. Vučić Pastoru ponudio učešće u Vladi.

pastor i vucic

Lider naprednjaka izjavio je posle sastanka da je Srpska napredna stranka ponudila Savezu vojvođanskih Mađara da učestvuje u novoj Vladi Srbije. "Želimo tu koaliciju i da zajedno radimo", rekao je Aleksandar Vučić i dodao da na današnjem sastanku nije bilo reči o pitanju većine u Skupštini Vojvodine.

 

"Nismo se bavili postavljanjem pitanja većine u Skupštini Vojvodine. Najveći teret pokrajinske vlasti je pitanje legitimiteta vlasti", rekao je Vučić novinarima nakon sastanka sa predsednikom SVM Ištvanom Pastorom.


Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara je nakon sastanka rekao da je SVM spreman da bude partner u rešavanju problema u Srbiji i izrazio uverenje da će program te stranke moći da bude deo programa buduće vlade.

pastor balint

Pastor je rekao da je zadovoljan današnjim razgovorom i da poziv doživljava kao priznanje stranci i potvrdu toga da se isplati biti pošten. "Ništa novo od Vučića nismo čuli, čuli smo ono za šta smo ubeđeni da odgovara stvarnosti. Sigurno je da ova situacija u Srbiji nije nastala proteklih godinu dana. Sada je strmina prevelika, ruksak pretežak, počinju nam pucati ligamenti i ograničeni smo što se tiče manervskog prostora", rekao je Pastor.

 

On je rekao da je, i pored toga, SVM kao stranka spremna da učestvuje u rešavanju problema, jer joj je stalo do toga da deca u Srbiji mogu da žive i da se oni koji su otišli iz zemlje u nju vrate. "Spremni smo da budemo partneri u tome, jer nam je to cilj", poručio je Pastor.

 

Sastanak je počeo oko 11 sati u sedištu SNS u Beogradu, a u delegaciji SVM, koju je predvodio predsednik strake Ištvan Pastor, bili su i njeni funkcioneri Balint Pastor i Laslo Varga. Na sastanku ispred SNS, pored Vučića, bili su potpredsednici stranke Nebojša Stefanović i Goran Knežević, kao i funkcioneri Jadranka Joksimović i Maja Gojković.

 

B92KOMENTARI

 1. Braca kaže:

  A sad , izbaciti SPS iz vlasti u Subotici, ostalim odbornicima  pruziti sansu da se opredele za SNS ili SVM- i preuzeti odgovornost za svaku odluku. Pa da vidimo!

 2. Djuka kaže:

  aha Pastore, kako da ne: sigurno ce se deca vratiti u zemlju da ih gaze i dalje oni koji su ih iz nje oterali.

  a ti i tvoj sin, lepo uzivajte u koaliciji sa onim koji bi sve Madjare najradije poslao na put, sa onim za kojeg su svi Hrvati – ustase. nadam se da ce vas glasacko telo SVMa na sledecim izborima surovo kazniti.

  sok sikert Charlie! 

 3. Petar.SU kaže:

  Pa sta se cudite? Ne kaze se dzabe da je politika k*rva. Svako bi prodao i majku rodjenu samo da se domogne vlasti. Zalosno..

 4. kix kaže:

  A gle matorog na prvoj slici sa leve strane na zidu 😀 ala se smeska XD
   

 5. xxx kaže:

  sada su dobili VMSZ mnogo glasova od koji nisu Madjari ali samo sada mislim da vise ne

 6. vereb kaže:

  Ko s vragom trguje loše će proći!

 7. Suboticanin kaže:

  Ta ljubav nece dugo trajati, ili samo dok im naprednjaci neuzmu mesto gradonacelnika a to ce biti ako ne pre do prvih izbora, i onda SVM puca po svim savovima posto oni trguju glasovima svojih glasaca.

 8. brat kaže:

  Kada ce se to desiti? Kad Ivanisevic predje u SNS???

OSTAVITE KOMENTAR