SVM: Vlast u Subotici više ne funkcioniše

U poslednjih nekoliko nedelja najzastupljenije političke partije u Subotici vode pregovore o promeni strukture vlasti u gradu, izjavio je danas predsednik Gradskog odbora Saveza vojvođanskih Mađara u Subotici Jene Maglai ocenjujući da vladajuća koalicija u tom gradu više ne funkcioniše.

 

MaglaiOn je na konferenciji za novinare ocenio da se obistinila bojazan SVM-a da je vladajuća koalicija preširoka, kao i da trenutno u gradu ta koalicija više ne postoji.

 

"Ta koalicija više ne funkcioniše, ta koalicija de jure i de fakto ne postoji. Ova sadašnja vlast mesecima unazad više funkcioniše kao tehnička vlada ili tehnička vlast, ali nikako kao jedna ozbiljna politička ekipa koja je sposobna da se uhvati u koštac sa problemima pred kojima se ovaj grad nalazi", smatra Maglai.

 

Prema njegovim rečima, razgovori su do sada vođeni s predstavnicima Demokratske stranke, sa kojom SVM čini stožer široke vladajuće koalicije u Subotici, ali i sa Socijalističkom partijom Srbije.

 

Maglaijev utisak je da se razgovori vode u pravcu "šminkanja" situacije, a ne u pravcu temeljnih promena, odnosno u pravcu zadržavanja funkcija i "kontrole tokova novca od strane onih stranaka koje imaju tu intenciju".

 

On se nada da razgovori neće previše trajati jer smatra da se ova situacija "ne može vući još mesecima".

 

"Očigledno je i to da više nema ni prostora da se određene stvari koje su bile veoma negativne u ovom gradu i dalje drže pod tepihom. Ako neko misli da napravi ozbiljne reforme u ovom gradu, onda brojne zloupotrebe koje se pokušavaju sakriti pod tepih moraju podvući i napraviti reda", smatra Maglai.

 

On se nada da će i drugi relevantni politički faktori u Subotici imati razumevanja za ovakav stav SVM-a i da će se naći dobro i efikasno rešenje za novu, jaku i efikasnu većinu u gradskom parlamentu.

 

RTVKOMENTARI

 1. bonnie kaže:

  Stize Bozic, vreme je za veliko spremanje…

   

 2. Ivan kaže:

  Jene, a sa kojim si se ti velikim i bitnim problemima ikada uhvatio u kostac?

   

  Od kada si u politici samo izoljevas, izmisljas, pricas, kukas, a rezultati? Sta si ti uradio od za ovih godinu i po dana vlasti u Subotici?

   

  Veliko nista. Samo kocis, smetaju ti oni sto bar nesto hoce da rade. 

 3. pajo kaže:

  ZA 6 godina je ovaj grad puno uspeo!Jedino je u izbornij kampanji par ulica asvaltirano par ulica dobili grupni priljucak za vodu!Idovelo do toga da preduzeca pod upravom grada su u dugovima sa masom kancelariskih radnika!Kad ce neko od politicara necemo podizati kredite necemo dozvoljavati preduzecima javnim da podizu kredite nego cemo realno graditi razvijati se!!!Lako je podici kredit pa podici cene usluga koje imaju monopol!!!

 4. voyager kaže:

  Postovani citaoci ovih strana, ne mogu a da Vam ne saopstim da su sve te "strane" isti otpad. To uistinu moze osetiti samo covek koji je napravio i izubio karieru, a skoro i egzistenciju potpuno, iz dva razloga i to: 1. Jer mu je prag postenja mnogo vislji od u grupa spominjanih u maglajevoj izjavi (malo pocetno slovo kod prezimena nije slucajno), naravno sa SVM zajedno (cast izuzetcima – pojedincima, koji su zalutali) i 2. Sto je punih cetrdeset godina za madjare bio srbin, a za srbe bio madjar, a da on sam pri tome nije zeleo da bude niti jedno niti drugo, a po poreklu mogao bi je biti bilo koji.

  Poruka: Sve ih preskocite na sledecim izborima na koje ja naravno necu niti slucajno izaci.

   

OSTAVITE KOMENTAR