Szerb–magyar pólómeccsel avatnak Szabadkán uszodát

Április 30-án a szerb államfő jelenlétében, a szerb és a magyar férfi vízilabda-válogatott gálameccsével avatják fel a magyar határtól 10 kilométerre fekvő Szabadka új uszodáját – adta hírül hétfőn vlv.hu.

„A vajdasági magyarság egyik nagy szellemi, kulturális és politikai központjának számító város megadja a módját az ünneplésnek: a szerb vízilabda-válogatottat hívták meg felavatni az új medencét. Mi sem természetesebb, hogy déli szomszédunk csapatának szövetségi kapitánya Kemény Dénest kereste meg: magyar-szerb gálameccs tegye emlékezetessé az uszodaavatót”

.

Dejan Udovicsics szerb szövetségi kapitány, akinek megbízását a napokban hosszabbították meg 2016-ig, így nyilatkozott: „A városban hosszú-hosszú évek óta tervezték egy új uszoda megépítését. Azt gondolták, hogy az átadó-ünnepségnek méltó színvonalat ad, ha a szerb vízilabda-válogatott avatja fel. Ehhez méltó ellenfelet kellett keresnünk, amit – figyelembe véve, hogy nagyon sok magyar él Szabadkán – nem volt nehéz kiválasztani. Emellett beszéltem Kemény Dénessel és abban maradtunk, hogy ez az alkalom kiváló felkészülési lehetőség lehet mindkét válogatott számára. Természetesen sűrű a válogatott játékosok programja, sokaknak még tart akkor a klubszezon, ezért abban maradtunk, a megszokottól eltérően csak kétnegyedes lesz a mérkőzés, hogy kíméljük a játékosainkat. A szabályok a megszokottak lesznek.”

.

” Udovicsics szóban már a januári, eindhoveni Eb-n felvetette ennek a programnak a lehetőségét, s bár még nem volt konkrét időpont, már akkor kezet fogtunk a dologra – mondta Kemény Dénes. – Úgy gondolom, ez mindenképpen nagy megtiszteltetés, az pedig külön szép gesztus a szerb válogatott és szövetségi kapitánya, Dejan Udovicsics részéről, hogy figyelembe vették a Szabadkán élő magyar ajkú lakosság nagy arányát, tehát nem csak azt nézték, hogy így az Európa-bajnok játszik az olimpiai bajnokkal, hanem azt is, hogy a két csapat megfelel a városi lakosság összetételének.”

.

sportgeza.huKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR