SZS pokreće akciju „Uzbuni se“ i poziva sve da prijave kriminal i korupciju

Lideri Saveza za Srbiju (SZS) najavili su danas akciju za uzbunjivanje pod nazivom „Uzbuni se“ i pozvali sve građane da na zaštićenu imejl adresu i besplatan broj telefona prijave kriminal i korupciju.

„Pozivamo sve koji su svedoci kriminala i korpucije da to prijave na besplatan broj telefona 0800/000-205 ili na imejl uzbunise@protonmail.com. Svi koji se usude na to mogu da računaju na pravnu zažtitu velikog broja iskusnih advokata koji će pomoći da se zajedno suprotstavimo ovom bezakonju“, rekao je predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac na konferenciji za novinare u Beogradu.

Lutovac je poručio da na taj način žele da ohrabre sve koji su spremni da ukažu na bezakonje i da podstaknu građane da prijavljuju kriminal i korupciju bez straha za posledice.

On je pozvao građane da zaštite uzbunjivača iz Krušika Aleksandra Obradovića, tužilaštvo da reaguje u skladu sa dokazima, a javni servis da radi svoj posao po zakonu i da se pridržava etike.

„RTS i ostali mediji nisu pozvali Aleksandra Obradovića da se direktno obrati građnima i da dokaze o nezakonitom poslovanju Krušika prikaže javnosti. RTS treba da pozove i ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića da govori o ovom slučaju i drugim aferama koji se vezuju za njegovog oca“, rekao je Lutovac.

Predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ Željko Veselinović rekao je da će broj telefona na koji će građani moći da prijavljuju kriminal i korupciju raditi svakog radnog dana od 8 do 16 časova, a da će po potrebi organizovati dežurstva i raditi i duže.

„Protekle nedelje sam dobio tri ozbiljna poziva od predstavnika javnih preduzeća koji su spremni da govore o raznim vidovima korupcije i problemima, kao i o dopunama dešavanja koja su se događala u Krušiku“, rekao je Veselinović.

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović poručio je da će sa timom advokata pružiti adevkvatnu zaštitu svima koji se jave i da nikoga neće ostaviti na cedilu.

On je pozvao sve da dostave podatke i dokumenta o kriminalu i korupciji koja će SZS potom prezentovati javnosti.KOMENTARI

 1. Matija kaže:

  _samo napred imate moju podršku

 2. zozon kaže:

  Ovo su prave pravcate posleratne komunjare. Čista demagogija i populizam. Šta je ovo drugo nego pozivanje na špijuniranje, blaćenje. Najvažnije je izgleda funkcionisanje društva izmestiti izvan institucija, sve rešavati na ulici, revolucionarnim metodama stare komunističke vrhuške, čupanjem brkova, obaveznim “otkupom”, ako je moguće nekim novim Golim otokom i sve to zamotati u priču o borbi za bolju i svetliju budućnost koju vide samo vlastodršci dok se razbacuju parama u Dubajiu, Londonu, Baliju, Nju Jorku i ostalim belosvetskim mondenskim destinacijama sa kojih komanduju svojim potrčkalima i izvršitelja “prljavih radova”. Ma dajte ostavite se praznih priča. Šta ćete vi uraditi sa tim prijavama. Da ih nećete možda sutra koristiti za obračun sa neistomišljenicima. Sad će početi komšija komšiju da prijavljuje zbog novog automobila, letovanja, ograde, kupljenog stana. Tek tad će nastati haos, samovlašće, voluntarizam, nesigurnosti jer Bože moj komšija mi se zamerio prošle godine pošto je njegov pas preskočio moju ogradu ili sam mu prosto zavidan pošto ima više od mene. Pa imali smo takvu situaciju 2000. kada su frustrirani sindikalni u tzv. kriznim štabovima neselektivno počisti li rukovodstva u svim velikim subotički firmama a kasnije ih upropastili u postupcima privatizacije. Ima li u ovoj opoziciji ikog normalnog. Mislio sam da nikada neću moći odati priznanje političkom delovanju nekih opozicionara(Čanka, Čede npr.). Međutim, vidim da će im njihova doslednost u prihvatanju demokratskih principa političkog delovanja, bez obzira na političke stavove sa kojima se ne slažem, na kraju doneti rezultat. Narode razmislite dobro da li želite da vas vode Lutovac (čovek bez stava koji sem demagoških parola ne zna da sastavi prostu rečenicu), Sergej (koji bez vulgarnosti i psovki ne može da započne niti završi i jedan govor) Obradović (koji ne zna da li je poš’o ili doš’o) ili neko od onih koji su već izigrali vaše poverenje poput Jeremića, Djilasa, Tadića i drugih. Da li verujete da su se oni osvestili i došli sebi. Ja ne.

 3. Miso kaže:

  Ne budite smešni..

 4. Istina... kaže:

  @zozon

  Priznanje Čanku, Čedu i inima!? Njihova doslednost u prihvatanju demokratskih principa političkog delovanja? Demokratija? Pa sve je to isti bezlični poslušnički marionetluk i ideologija brutalne jednoumne diktature još od osnivanja KPJ 1919. godine. Taj Antisistem ceo vek proganja sve što je iznad njega, sve što je talentovano, znalačko, kreativno, stvaralačko, proizvodno, prosperitetno… Zar od stogodišnje vladavine vaskolike naopakosti kojom stoluju podrepni bezlični službenici očekivati pozitivnost u bilo čemu?

  Za sve ostalo se slažem sem za “Drugu opciju”. Ona ne postoji, nikada nije postojala i nikada neće osim van teritorijalnih granica i jurisdikcije Antisistema, van Ideologije. I ponovo pitanje da li je ovaj portal dovoljno slobodan i nezavisan da objavi komentar koji se direktno zamera Ideologiji koja nema alternativu.

 5. Milan kaže:

  O cemu ovi ljudi…pa dok su oni vladali uzbunjivaca nije moglo biti dovoljno…zuti..zuti

OSTAVITE KOMENTAR