TAI – Književno veče Gorana Gocića

"Ono što započinje kao klasičan trafiking, preciznije seks turizam i pokušaj otelotvorenja žudnje za nesvakidašnjom erotskom avanturom vođenom impulsom zapadnog čoveka da konzumira nešto novo i nesvakidašnje – u slučaju Gocićevog junaka dobija samo na prvi pogled neočekivan obrt. Sklon introspekciji, kojoj je kao pisac i inače bio sklon, Gocićev junak postepeno otkriva druge strane tajlandskog seksualnog raja. On se, naime, umesto očekivanog, „bezazlenog” i svakako neobaveznog provoda s go-go igračicom koju mu je sudbina dodelila – upušta u kompleksne igre preispitivanja: identiteta, životnog smisla, muško/ženskih relacija, civilizacijskih razlika, tradicija, odnosa prema porodici, ljubavi, seksu, vernosti… "

 

(Radnja romana "Tai", u izdanju "Geopoetike", za koji je Gociću pripalo prestižno priznanje NINa)

 

Književno veče sa Goranom Gocićem, dobitnikom NIN-ove nagrade 2013. godine, održaće se u Art bioskopu LIFKA u peta 30. maja u 19 časova.

goran gocic

Gocić je u umjetničkim krugovima bio poznat kao teoretičar kulture, filmski kritičar, autor dokumentarnih filmova i novinar. Neke od najpoznatijih njegovih studija su "Endi Vorhol i strategije popa" i "Emir Kusturica: Kult margine".

 

_DSC0597 _DSC1368 _DSC9879KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR