Tasovac nema vremena za Subotičane

Odbornici Skupštine grada Subotice usvojili su Rešenje o nastavku rekonstrukcije, restauracije i dogradnje zgrade “Narodnog pozorišta” sa 43 glasa za i 9 uzdržanih na današnoj sednici lokalnog parlamenta. Komisije za izmenu projekta adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje zgrade objekata donela je Zaključke maksimalno vodeći računa o racionalizaciji prostora i smanjenju troškova izgradnje, kao i održavanja tokom ekspolatacije objekta.Vlada Republike Srbije je do sada finansirala izvođenje radova u vrednosti 228 miliona dinara, a pokrajina sa 257 miliona dinara.

Pozoriste-14

– SNS je bio uzdržan po pitanju pozorišta jer nam niko nije rekao koliko se do sada novca potrošilo na projekte i izgradnju. Sa druge strane nestale su cigle i druga građa i zanima nas gde se to nalazi – rekao je Ilija Maravić, odbornik SNS-a.

 

Gradonačelnik, Modest Dulić je istakao da je postignuta politička zrelost u gradu i da se kapitalni projekti više ne doživljavaju politički, nego svi zajedno idu ka završetku starih projekata.

 

– Moram da kažem da smo pisali Ministru kulture da ga upoznamo sa projektom i dobili smo sramni odgovor da on nema vremena da nas primi. Što znači da u narednih 1000 dana nema vremena. Da podsetim, da je to ministarstvo u obavezi da finansira projekat sa 45 odsto što je nekih 4 miliona evra, pošto nedostaje 10 miliona evra za završetak, kao i da je Ministarstvo kulture predložilo subotičko Narodno pozorište za objekat od nacionalnog značaja na polju kulture – kazao je Dulić.

 

Gojko Radić odbornik SNS-a je rekao da ugovor sa republikom treba da se revidira i potpišu aneksi ugovora. Ministar kulture, Ivan Tasovac je nestranačka ličnost koja obavlja tu fukciju na predlog SPS-a, a njegov sluh za kulturu se može videti i u odgovoru gradonačelniku po pitanja jedne od najvećih kulturnih poduhvata u Srbiji.

 

Rušenje i rekonsktrukcija Narodnog pozorišta je počela 2007.godine i od tada do danas je zbog nedostatka novca nije završena po planu. Pored toga, dosadašnjih pet odbornika DSS, Bunjevačke stranke i LSV u Skupštini grada Subotice pristupili odborničkog grupi Srpske napredne stranke. Reč je dosadašnjim odbornicima DSS-a Stevanu Bakiću, Ljiljani Laban i Jasmina Stevanović i Bunjevačke stranke Srđan Evetović, koji su do sada bili deo odborničke grupe "Lista za Srbiju”. Srpskoj naprednoj stranci pristupio je i nekadašnji predsednik Gradskog odbora LSV u Subotici Veljko Vojnić. SNS sada ima 13 odbornika.

 

Gradonačelnik Modest Dulić kaže da će se uskoro revidirati koalicioni sporazum, jer je došlo do nekoliko promena u proteklih godinu dana. Uskoro će se pred odbornicima naći i tačka koja se odnosi na izbor direktora javnih preduzeća.KOMENTARI

 1. Neša kaže:

  Citat: "Gradonačelnik, Modest Dulić je istakao da je postignuta politička zrelost u gradu i da se kapitalni projekti više ne doživljavaju politički, nego svi zajedno idu ka završetku starih projekata."

  Ako je ZA glasalo 43 od 67 odbornika gde je onda tu utemeljenje za izjavu gradonačelnika?!? Ili je u pitanju još jedna obmana i manipulacija javnosti!

  Rušenje pozorišta je ogromna greška koja je posledica neodgovornosti lokalne vlasti. Nažalost, nije jedina. Zavidim Beogradu što ima Terazije jer ima mesto gde, makar figurativno, na konopcu završavaju razni ovakvi "genijalci".

 2. fax kaže:

  para ima pare i dolaze 19000000din je doslo iz ministarstva gradjevine i urbanizma i to na grad suboticu projekat palic/kanalizacija…nije tacno da republika ne daje 

 3. ?! kaže:

   

  fax:

   

  para ima pare i dolaze 19000000din je doslo iz ministarstva gradjevine i urbanizma i to na grad suboticu projekat palic/kanalizacija…nije tacno da republika ne daje

   

   

  pretrgli se jadni. udelili sirotinji mrvicu hleba.

  kao sto i Beograd uplacuje Novom Sadu mesecno milione koje su pre toga Novosadjani uplatili Beogradu.

  Nek zavrse Y krak.

 4. bs kaže:

   

  fax:

   

  para ima pare i dolaze 19000000din je doslo iz ministarstva gradjevine i urbanizma i to na grad suboticu projekat palic/kanalizacija…nije tacno da republika ne daje

   

  Ovo uopste nije tacna informacija.

 5. crna ovca kaže:

  Jasno je kao dan. Da je SNS na vlasti u Subotici, onda bi pare došle. Nije teško zaključiti da se pare usmeravaju za dnevno-političke namene.

  Najbolji primer ovoga je prepošteni Vučić koji je otvarao već otvorenu fabriku u Odžacima (posao koji je završio DS).

  Nema šanse da daju pare za projekat koji će ići u korist DS.

 6. золика-zox kaže:

  jeste sad ce tasovac da pomaze nama tunjavim suboticanima….

 7. adkersu kaže:

  Bio jedan na brdovitom Balkanu koji je izbore dobio sa 102%. Sada ima jedan drugi koji ima već i ulicu u Beogradu nazvanu po svom prezimenu i ponašanju (nazvana prilično pre nego što je dotični postao ono što je). Po, NARAVNO, objektivnim istraživanjima javnog mnjenja, sada je već na pola puta (navodno 51%) sa tendencijom svakodnevnog rasta. Ako mu se bude svidelo, biće para za Suboticu. Pa i za zgradu zvanu pozorište. Pozorište kao institucija (a zna da bude jako neprijatno) opasno je za svaki režim. Pogotovo centralistički.

 8. stormwatch kaže:

  Tasovac nema vremena za Suboticu, vazno da ima za one njegove glupave reklame i tu falsh filharmoniju….no comment.

 9. Ana kaže:

  jeste da su prihvatili da finansiraju izgradnju pozorista, delom, ali morate razumeti PARA NEMA,  za rusenje su glasali SVM-a i DS sa druzinom, zamislite koliko bi moglo ulica da se asfaltira i ko zna sta jos da se uradi da nisu bahato rusili vec su samo rekonstruisali pozoriste, razmislite malo, ko ce finansitati godisnje troskove megalomanskog projekta, mozda ce izdati KOME u Subotici? kada je Subotica mrtva, muka mi je vise, pogledajte na sta nam lici grad

OSTAVITE KOMENTAR