Tehnički konkurs na temu vazduhoplovstva

Aero klub Ivan Sarić raspisuje tehnički konkurs za izbor najboljih mladih tehničara-sportista u uzrastu od 1. do 8. razreda osnovnih škola na temu vazduhoplovstva.


Aeroklub slavi delo i ime Ivana Sarića koji je prvi na ovim prostorima napravio vazduhoplov i leteo njime nad gradskim hipodromom u Subotici. Tim letom je  Ivan Sarić ušao i naš grad Suboticu uveo u svetsku istoriju vazduhoplovstva, kao naš pionir avijacije.

aaawr_4d930f970aa56
Aeroklub ,,Ivan Sarić’’ od 13.03.2013.godine raspisuje tehnički konkurs – takmičenje za najbolje mlade tehničke – sportiste na temu iz vazduhoplovstva a u cilju razvijanja interesovanja kod dece i omladine za vazduhoplovstvo i vazduhoplovne sportove i avijaciju uopšte.


Tehnički konkurs se sastoji iz dva faze:
 1. faza: – nabavke i izrade letećih modela i
 2. faza: – takmičenje sa letećim modelima izrađenim u toku 1. faze.


Navedeno takmičenje će biti organizovano  31. maja 2014.godine (subota) u sklopu manifestacije ,,VI Sarićev vikend’’ na aerodromu Subotica, sa početkom u 10 časova. Takmičenje će da sprovode sudije koje će aero klub imenovati.


Cilj ove aktivnosti je upoznavanje dece sa vazduhoplovstvom.
 
Pobednicima u svakoj od disciplina aeroklub ,,Ivan Sarić’’ u sklopu manifestacije ,,VI Sarićev vikend“ 31. maja 2014. godine dodeliće diplome za ostvarene rezultate


"U skladu sa višegodišnjom praksom pokušaćemo i ove godine da putem sponzora omogućimo pobednicima na tehničkom konkursu  obilazak Muzeja Vazduhoplovstva Beograd", navode iz kluba.


Svi tehnički radovi moraju biti gotovi do 30. maja 2014.godine, kako bi zainteresovani takmičari mogli pristupiti takmičenju 31. maja 2014.godine. Krajni rok prijave za  tehnički – konkurs  je 28. maja 2014.godine na adresu: Aero klub ,,Ivan Sarić’’, Matije Gupca br.7, Poštanski Fah 13, 24.000 Subotica  ili na e-mail: wegam@eunet.rs. Mob.tel: 069-55-26-044 Goran Vuković

Pravila takmičenja pogledajte ovde: fenix projekat Tehnicki – Konkurs 2014KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR