Točila se prepečenica u Ljutovu

Na festivalu mlade rakije ljubitelji ovog žestokog pića mogli su da biraju među 40 proizvođača koji su izložili svoje destilate. Organizatori kažu da je oboren rekord u poseti sa preko 3000 gostiju.

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Na festivalu mlade rakije, koji je organizovan 12-ti put bila je prava festivalska atmosfera. Kvalitetna voćna rakija točila se u izobilju. Mikloš Horvat sa Kelebije sa prijateljima iz godinu u godinu dolazi u Ljutovo: „Godinama već dolazimo i zadovoljni smo organizacijom. Omiljena nam je kruška.”

Na štandu Kristijana Kunjija, subotičkog proizvođača rakije zaista je bila bogata ponuda: „Doneo sam rakiju od jabuke, šljive, od komine grožđa, grožđa, breskve, kajsije, dunje, vilijamovke, maline, višnje.”

Nikada do sada nije bilo ovoliko izlagača – naglasio je Saša Kopilović, organizator. Svoje destilate nudilo je više od 40 izlagača, ali na festivalu je bilo mesta i za domaću hranu, proizvode iz ručne radinosti i mnogo drugih sadržaja. Nije nedostajalo ni hrane. Na takmičenju u kvalitetu rakije proglašeni su najbolji u 12 kategorija. Organizator podvlači: „Moram da otkrijem da je dostignut evropski rekord u ponudi rakije od kajsije. Bilo je ukupno 94 uzorka kajsijevače, a ukupno je prijavljeno preko 350 rakija, i žiri je uglavnom zadovoljan.”

Pannon RTVKOMENTARI

 1. Šnaps kaže:

  Svaki izlagač dobije barem po jednu medalju. Izuzetno zahtevno takmičenje.

 2. --------------------------- kaže:

  A pijanih po ulicama Ljutova pa čak i Tavankuta koliko ti k..ac hoće. neka ih organizator drugi put ako ih napije ili izbaci pijane pakuje u svoj prevoz i nosi dalje ne da ih pušta da padaju putem.

 3. Istina... kaže:

  Ljutovo i Evropa, nebo i zemlja, k’o sisa na piletu. Tako su posle palančana “grada” i salašari postali Evropljani. Kakav smak svesti!.

  “Evropa nema alternativu!” Eto, na kraju teksta, nešto o nekoj “evropskoj vrednosti”, o nekom evropskom rekordu u nečemu. Divna rimsko-carska Panonia propaganda za “Evropsko Ljutovo” u Novoj Austrougarskoj i proizvodnju, prodaju i konzumiranje alkokohola, veoma zdravog napitka. Javno zdravlje je najvažnije, pitajte zvaničnu medicinu. Sve se poklopilo.

  Nemojte da se ljutite ali ovaj “event” je jači od mene.

 4. Marton kaže:

  Eto potvrde da festival NE MORA da se organizuje u centru Subotice da bi uspeo. Prodaja sasvim dobro ide i u Ljutovu. Bravo za organizatora.
  Nadam se da ce sledece godite celu stvar podici na jos jedan visi nivo.

 5. zis kaže:

  ———————- bezimeni to što je bilo pijanih nije do organizatora već do svakog posetioca ponaosob. Onaj ko ne zna meru bolje i da ne pije .Znači do lične svesti je.Volim da popijem al kad vidim da se neki ponašaju gore od josaga a naročito kad ima mufte da se popije onda kažem jebo onog ko izmisli rakiju.
  RAKIJA JE SVE
  hrana za dušu
  lek za organizam
  a otrov za budale
  Živeo ti meni100 god
  popij jednu manje ćeš čangrizalo da budeš

 6. afet kaže:

  lepa ,manifestacija za alkoholicare i one koje vole opijate

 7. --------------------------- kaže:

  treba ovu “manifestaciju” u centar grada pa neka tamo skaču ti koji se napiju, ovom selu nije potrebna manifestacija ovog tipa.

OSTAVITE KOMENTAR