Todosijević podneo ostavku

Na današnjoj sednici skupštine Subotice predsednik skupštine Radmilo Todosijević dao je ostavku na tu funkciju zbog, kako je naveo u pismenom obrazloženju, "izdizanja iznad nerealne realnosti".

 

Todosijević je dodao i da unutarstranački problemi ne bi smeli da opterećuju funkcionisanje aktuelne vlasti i da će svoje političko delovanje nastaviti unutar stranačke opcije kojoj pripada. Njega je na svoju, sada već bivšu, funkciju delegirala SNS.

Maglai-Todosijevic 2

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai zahvalio se Todosijeviću, koji nije bio prisutan na sednici, na dosadašnjem radu.

 

"Todosijević je jedan od onih ljudi koji su bili nosioci promena u Subotici 2013. godine i zaslužuje poštovanje naše zajednice", rekao je Maglai.

 

Subotički odbornici potom su glasali za novog predsednika Skupštine i većinom su izabrali Iliju Maravića, takođe iz redova SNS.

 

Na dnevnom redu današnje Skupštine, osim ovih nenajavljenih kadrovskih promena u vlasti, kao dopuna dnevnog reda, nalaze se i imenovanja članova, odnosno predsednika Nadzornih odbora nekoliko subotičkih javnih i komunalnih preduzeća.

 

Osim toga, odbornici će raspravljati i o izmeni odluke o preispitivanju načina obračuna cene toplotne energije u Subotici, dok je za novi mandatni period od šest godina predložen dosadašnji Zaštitnik građana Zlatko Marosiuk.

 

Gradsku vlast u Subotici čine Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije, Savez vojvođanskih Mađara i Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, uz podršku još nekoliko stranaka.



KOMENTARI

 1. kuvar kaže:

  a dali je istina da je clan veca novi osoba koja je pod krivicnom prijavom zbog milionske  pronevere u Elit Palic i gde je jedan covek sa narusenim zdravljem u Bolnici zbog problema koji su nastali od toga?

 2. kalimero kaže:

  Da podneo ostavku… Nisi ti raskinuo samnom, vec ja sa tobom… Kao deca.

 3. adkersu kaže:

  Svakog dana novi stres – pozdravlja Vas SNS.

 4. Bibi kaže:

  "izdizanja iznad nerealne realnosti" – e moj profesore povuci se lepo u penziju i pusti druge da rade.

 5. Suboticanin kaže:

  Treba da ukinu letnji namet placanja Subotickoj Toplani jer nama gradjanima nista ne pruzaju leti.

OSTAVITE KOMENTAR