Toković štrajkuje glađu

Zbog neisplaćenih 35 zarada i, kako kaže, potpunog nemara države prema Republičkom centru za talente, Aleksandar Toković, direktor ove ustanove, u sredu je ponovo započeo štrajk glađu. On je i u decembru četiri dana gladovao, dok mu ministar prosvete prof. dr Tomislav Jovanović nije obećao rešenje svih problema Centra.

 

Toković kaže da je na novi štrajk bio primoran jer do danas ni jedno od obećanja nije ispunjeno, ni dinar nije legao na račun Centra. Istrajaće, tvrdi, dok sudbina Centra ne bude rešena.

 

– Pošto oni ništa nisu uradili, očekujem da to ispravi Vlada Srbije. Nadam se da će se prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić pozabaviti Centrom i pronaći dinamiku kojom će se isplatiti zaostale zarade, socijalno i zdravstveno osiguranje, kaže Toković.

 

On ističe da je za mesečnu zaradu troje zaposlenih u Centru ukupno potrebno nešto više od 200.000 dinara. Isto tako, navodi, potrebno je i da Vlada imenuje novi upravni odbor, kako bi ova ustanova mogla nesmetano da radi.

TOKOVIC

NOVOSTIKOMENTARI

 1. sloba kaže:

  Ma da… "Republički centar za talente"… Koja je ovo izmišljena ustanova za propale SPS kadrove. Naviklo se "hleba bez motike".. e, pa.. ne može više! Dosta je, brate. Koliko vas ima na grbači naroda? Idi u Grand i otkrivaj talente, ko ti brani? Znamo šta si radio dok si bio direktor subotičkog Studentskog centra. Umesto što se foliraš, počni nešto da radiš!

 2. JANA kaže:

  Kako bi nazvali stanje gladovanja kod mnogih građana Srbije? To nije štrajk glađu, to je svakodnevna stvarnost mnogih. Probao i Nikolić, pa i Toković i nisu baš mnogo izdržali. Makar bi trebali da znaju kako je narodu. Za Tokovića ne znam, a Nikolić se dao u posao da obezbedi zalihe za nekoliko generacija.

 3. SuperHik kaže:

  Štrajkuje glađu, jer mu je lekar prepisao strogu dijetu zbog visokog holesterola, pa je odlučio spojiti lepo i korisno.

  A ja štrajkujem žeđu, ali ne zato što mi je lekar to prepisao, već zato što mi je džep prazan, kao i njegov.

OSTAVITE KOMENTAR