Toplana traži poskupljenje grejanja

JKP  „Subotička toplana” zatražilo je povećanje cene usluga od 4,5 odsto. Kako se navodi u Zahtevu za povećanjem cena, koji je dostavljen lokalnoj samoupravi koja je osnivač preduzeća, predviđeno je poskupljenje od 6,95 odsto za varijabilni deo računa, dok će fiksni deo računa, ostati na istom nivou. 

 

 Poskupljenje bi stupilo na snagu od 01. decembra ili 01. januara.

 

O zahtevu toplane za poskupljenjem usluga treba da se izjasni Gradsko veće, a u slučaju njihove pozitivne saglasnosti konačnu reč daće Skupština grada. U slučaju pozitivne saglasnosti, poskupljenje će stupiti na snagu prvog dana narednog meseca.

 

Poslednje poskupljenje grejanja u Subotici dogodilo se početkom februara, kada je cena povišena za 9.72 %. Fiksni deo cena uvećan je za 5,5 procenata u skladu sa projektovanom inflacijom, a varijabilni deo za 12 odsto zbog povećanja cene gasa, što je u proseku dalo povećanje cena od 9,72 odsto.

toplanaKOMENTARI

 1. Suboticanin kaže:

  Poskupeli ste vec jednom ove godine, pa dokle vise?

  Mislite malo na penzionere i ove sa malom platom, nego vi malo ove vase velike duznike pritisnite, pa ce i nama biti lakse.

 2. Anonimus kaže:

  Umesto da samo poskupljuju bolje gospoda iz toplane malo da porade na kvalitetu usluga sticajem okolnosti odkako nicu nove cetvorospratnice na sve strane a oni samo nakace celu zgradu na vod koji nije projektovan za toliko potrosaca. Stanovi koji su iznad sedmog sprata ne dobijaju dovoljnu kolicinu toplote. Ako nece da zamene pumpe na podstanicama i toplovode makar neka uvedu novo pravilo da se vlasnici stanova mogu odjaviti od gradske toplane.

  A leti naplacuju odrzavanje VAZDUHA u cevovodu. Umesto to sto naplacuju neka odpuste nepotrebne kadrove kao sto su oni kad pozovete kazu da ce neko doci pa naravno ne dodje.

  Nijedan od dirktora u toplani se nije setio da ode kod nekog stanara sa medijima koji je iznad sedmog sprata pa da pita kako su ljudi zadovoljni preskupim grejanjem uz koje se moraju dogrevati na struju.

 3. Pametnjaković kaže:

  U čitavoj ovoj vesti vidim samo zahtev Toplane za povećanje cena.

  Ali nešto ne vidim njihovo obrazloženje, nešto opet poskupilo, pa zbog toga moraju da dižu svoje cene, ili su samo onako jednostavno dobili volju za podizanjem cena, pošto je to uvek bilo moderno ?????

 4. varoščanin kaže:

  Teško će da poskupe od prvog decembra, jer po Zakonu o zaštiti potrošača pružaoci Usluga od opšteg ekonomskog interesa moraju da obaveste potrošača mesec dana pre primene novih cena, ili to za njih ne važi, ako ne kojim zakonom je to regulisano?

  Ostale dužnosti obaveštavanja

  Član 88

  Trgovac je dužan da potrošača obavesti o promeni cena najkasnije mesec dana pre početka primene promenjenih cena, osim ako posebnim zakonom nije drugačije propisano.

  Trgovac je dužan da javno i blagovremeno informiše potrošača o planiranoj izmeni tarifnog sistema i opštih uslova ugovora.

 5. Dexy kaže:

  MOZEEEE NEK POSKUPI GREJANJE ALI JA ZELIM DA MI UGRADE KALORIMETAR

  I NE DA JA GREJEM KOMSIJU IZNAD I ISPOD MENE KOJI SU SE ODJAVILI SA CG

 6. zorandjala kaže:

  obavestavam toplanu da od prvog sl mes.placam grejanje 10 procenatamanje zbeg poskupljenja avijona medju planetarnih letilica.balistickih raketa i sl. ukoliko se neslazete necu vam platiti nista.

 7. Chenga kaže:

  Trebalo bi sledece godine u maju, u sto vecem broju, vlasnici stanova da odu u toplanu i traze zahtev za iskljucenje sa mreze. Treba se tako boriti protiv ovog nacina koji oni serviraju. Primer su dali gradjani koji konzumiraju proizvode duvanske industrije, presli su na duvan i motanje i od akciza nema nista. Neko ce jednom morati da pukne.

 8. CICIRINELLA kaže:

  Pitanje za fiskulturnika. Kako će da upristoji svoje žute alave kadrove u Toplan kad od 01.decembra. gas pojeftinjuje za 3,6%

  http://www.politika.rs/vesti/najnovije-vesti/Gas-u-Srbiji-pojeftinice-36-odsto-od-1-decembra.sr.html

  Da li on želi da i Toplanu i njega građani "upristoje" pa da se u Srbiji nađe na prvim stranicama novina?

   Njegovom i bezobrazluku njegovioh kadrova nema granica. Definitivno , oni su grobario Subotice.

  Građani, organizujmo se jer će nas ovaj sve pokopati ako mu ne pokažemo gde mu je mesto.

   

 9. pajo kaže:

  Dali bi toplana mogla kazati koliko placa kredita mesecno i na cega!

OSTAVITE KOMENTAR

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 10 + 9 ?
Please leave these two fields as-is: