Trava je za nekog drugog

Sjajno je počelo proleće na terenima kod studentskog doma Bosa Milićević. Na mestu betonskog terena postavljena je veštačka trava, obeležene bele linije…Studenti i klinci iz kraja okupirali su ovo mesto i lopta se nije zaustavljala. Za čas je uspostavljen sistem – koliko koji tim može da igra, koliko traje utakmica, tako da su se stalno smenjivale ekipe i na svakoga je došao red. Svako je imao priliku da zaigra na ovoj modernoj podlozi.

studentski dom 1

Mart 2015.

 

studentski dom 2

Praznik fudbala je trajao neko vreme a onda je osvanula ograda. Kao mera zaštite to nije loše. Noću može da se prikrade neko zlonameran i ošteti teren.

Ali, eto ti jada, teren je ostao zaključan i preko dana. Prošao je medeni mesec i stavljen je katanac. Pa dobro, studentski dom je travu na teren postavio, verovatno ima pravo i da ga zaključa. Sad se dečaci iz Kertvaroša češu po glavi i kažu: Bolje je bilo dok je bio beton, barem smo mogli da igramo.

Leto je došlo ali fudbala ovde nema. Takvo je vreme. Prošli su dani kada se moglo igrati u svakoj školi, u Prvomajskoj…Pomalo je bilo i naivno radovati se da će deca besplatno moći da jure za loptom na novoj travi.

vestacka trava 1

vestacka trava 2

 KOMENTARI

 1. wuwuz ella kaže:

  naslov članka je super!

 2. Suboticanin kaže:

  Isti problem je nastao i nakon postavljanje mini-pitch terena iza istocne tribine na Gradskom stadionu. Iako je taj teren trebao da bude koriscen od strane gradjana, Spartak je taj teren prisvojio i deca su terana sa terena, cak je obezbedjenje na stadionu zvalo policiju da tera decu sa terena. Samo jos jedan primer objekata koje se prave za slikanje i pod parolom „za razvoj sporta“, a onda se stavi katanac i nabije cena od 2000 rsd za jedan sat koriscenja terena. Hvala gradu ni na cemu!

 3. Djuka kaže:

  deco, preskacite ogradu i igrajte!
  ako dodje neko da vas potera, lepo se izvinite i napustite teren. odete iza ugla i za 5 minuta se vratite. ponovo preko ograde i utakmica se nastavlja. pre ili kasnije ce tim majmunima dosaditi da vas teraju odatle.

  ne moze vam niko nista.

  setite se Drazena, Monike, Novaka: svi su kao deca smetali nekim komsijama-ludacima a sada su postavljene spomen ploce na svakom mestu gde je njihova lopta udarila.

 4. bane kaže:

  Ne razumem, zašto braniti deci da se bava sportom ?! Slažem se sa komentarom Djuke. Šta bi tek bilo da su izgradili olompijski bazen?! Čuvala bi ga vojska…

OSTAVITE KOMENTAR

+ 70 = 74

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 7 + 2 ?
Please leave these two fields as-is: