Iz LSV prešla u Romsku partiju

Iz odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine istupila je odbornica Vesna Berta, čime je ova odbornička grupa prestala da postoji, s obzirom da su u lokalnom parlamentu ostala dva odbornika ove stranke.

romska_partija

Romska partija promenila je ime u Građani Srbije. Razlog je, kako se navodi u saopštenju, usmeravanje delovanja  i na zastupanje drugih manjinskih nacionalnih zajednica. Odbornica u Skupštini Grada Subotice Vesna Berta, danas je i zvanično objavila da je pristupila Građanima Srbije, čime je ova partija dobila odbornicu. 

 

Romska partija odlučila je promeniti ime u Građani Srbije zbog priliva sve većeg broja članova koji nisu pripadnici romske nacionalne zajednice, a koji su posvećeni borbi za ljudska i manjinska prava, te su i sami u manjinskoj poziciji. Posle promene imena, Romska partija, a sada Građani Srbije ostaju manjinska stranka, koja će se zalagati  za prava Roma, ali i drugih manjina.

 

 Trend pristupanja Romskoj partiji, odnosno od nedavno Građanima Srbije, posebno je izražen u pokrajinskom odboru, na čijem je čelu Miloš Nikolić. Partija Građani Srbije je ponosna što su njeno zalaganje protiv diskriminacije prepoznali i građani drugih nacionalnosti i što na današnji dan – Međunarodni dan borbe protiv rasne diskriminacije. saopštava značajnu promenu u svom delovanju. 

 

 

 

YU ECO,RTV, TanjugKOMENTARI

 1. obri bradu dražo kaže:

  Ja sam mala garava crna tvoja ciganka… Haha!!! Kakva komedija! 🙂

 2. styx kaže:

  rasulo kod Canka….ne cudi me jer kako su prosli na izborima,dobro je da ih uopste ima.

 3. zorandjala kaže:

  Svaka cast gospodo romi ,samo bi bolje stimalo Zasticeni gradjani srbije.

 4. komentar kaže:

  Oni se nasli pogodjeni Gojkovom konstatacijom o zenama a zene beze od njih! Meni tu nista nije jasno… 🙂

 5. SUZANA kaže:

  Sirota Liga, jedino joj još samo Studentski ostao :)))))))))) ali……

 6. Burduš kaže:

  konačno je otišla tamo gde joj je oduvek i bilo mesto !

   

 7. Lenin kaže:

  Posle promene imena, Romska partija, a sada Građani Srbije ostaju manjinska stranka, koja će se zalagati  za prava Roma, ali i drugih manjina.

  Аха!Сада више не мере да се каже:Нећу данас уплаћивати рачуне јер је циг…,пардон…,ромска плата.

  Вели се:Нећу данас уплаћивати рачуне јер је исплата заслужене новчане надокнаде привилегованим "Грађанима Србије".

  Јадници морају баш 'дошетати' до поште са;"Мечкама","Бенџоима" и осталим "лукинг ми ват ајм драјвинг" типа возила.

  Сад ће се то темељно променити:ови "Грађани Србије" ће залагати да сви остали,до сада запостављени грађани друге класе(радничка класа*),ако немају и ако држава не може да обезбеди радна места,да добију исте новчане надокнаде.Надам се да боја коже неће бити утицајни фактор.

  *радничка класа:се подразумева као традиционална радничка класа чији посао је физички рад и за коју није потребно шире образовање.У ту класу се убрајају средње и високо образовани,који,не својом кривицом,не могу доћи до запошљења у својој струци,као ни у другим видивима радног односа.

 8. martina kaže:

  Niko se sa njom nije usrećio….pazite na budžet…

OSTAVITE KOMENTAR