Tri miliona dinara za Centar za porodični smeštaj i usvojenje u Subotici

Centar za porodični smeštaj i usvojenje Subotica je ustanova čija je delatnost organizovanje, smeštaj dece bez roditeljskoj staranja i pružanje pomoći hraniteljskoj i usvojiteljskoj porodici kojoj je korisnik poveren i biće zadužen za Severnobački, Severnobanatski i Zapadnobački upravni okrug.

Finansijskim planom Centra za porodični smeštaj i usvojenje Subotica za 2019. godinu planirana su sredstva u iznosu od tri miliona dinara, koja su obezbeđena iz pokrajinskog budžeta.

Osnivanje Centra za porodični smeštaj i usvojenje Subotica proističe iz Zakona o socijalnoj zaštiti i predstavlja još jedan korak u sprovođenju ukupnih reformskih procesa u sistemu socijalne zaštite i, posebno, zaštite dece bez adekvatnog roditeljskog staranja, kojih u AP Vojvodini ima oko tri hiljade. Pre pet godina ovakva ustanova osnovana je u Novom Sadu, a planirano je da se naredne godine osnuje i u Pančevu.

RTVKOMENTARI

  1. Salamander kaže:

    A sada večito pitanje da li se o detetu bolje brine roditelj koji nema primanja iz ko zna kojih razloga a država mu ne pomaže, ili hraniteljska porodica koja dobija pomoć od države da bi se brinula za to isto dete? Ko je taj koji će da peseče i da kaže da će detetu biti bolje kod “stranca” ili kod bioloških roditelja koji su možda nepravedno loše situirani?
    Druga strana ovoga je to što su izdvojili tri puta više sredstava na drveni mol koji niko ne koristi jer kupanje nije preporučljivo na Paliću, a za decu, odnosno rešavanje socijalnog pitanja 3000 dece u pokrajini, daju mizeriju. Odnosi su nam totalno poremećeni u društvu jer je pretpostavka da u ovom slučaju niko nije mogao da se “ugradi” pa je suma mnogo manja nego za “bitne” projekte u ovom gradu. Ako mislite da deca nisu najbitnija onda nas čeka tužna budućnost u ovoj zemlji.

  2. Rax kaže:

    3 mio din
    za decu subotice, a dodiku 1 mio eura

OSTAVITE KOMENTAR