Tri nova obrazovna profila od naredne godine u Politehničkoj školi

Politehnička škola će od naredne školske godine upisivati učenike na tri nova obrazovna profila – tehničar multimedija, geodetski tehničar i instalater vodovoa, grejanja i klima uređaja.

Budući srednjoškolci će od naredne školske godine na svoje liste želja moći da upišu i tri nova obrazovna profila Politehničke škole. Kako objašnjava direktor ove obrazovne ustanove, Iso Planić, obrazovni profili su usaglašeni predlogom plana upisa za školsku 2022/23. godinu. Jedan se otvara nakon više od 10 godina i nalaziće se na području rada Geodezija i građevinarstvo pod nazivom Geodetski tehničar. Drugi je sa istog područja rada, a u pitanju je Instalater vodovoda, grejanja i klima uređaja, dok će se tehničar multimedija naći na području rada Grafičarstva.

Tehničar multimedija

Učenici će nakon završetka školovanja na ovom profilu biti kvalifikovani za rad u medijskoj produkcji, odnosno, za snimanje i obrađivanje zvučnih i video-zapisa, kreiranje grafike i animacije.

Politehnička škola obrazuje učenike na četiri područja rada, a u prvi razred naredne školske godine, na svim obrazovnim profilima biće upisano ukupno devet odeljenja.

 

RTV Yu ecoKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 38 = 43

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 6 + 15 ?
Please leave these two fields as-is: