Trka beba u Subotici

Petra Kuzmanović je pobednica u trci beba u puzanju. Mobilni telefon bio je mamac da pretekne petoro konkurenata. Ima 13 meseci i veoma se raduje pobedi, a zadovoljna je i njena mama Sanja Moravčić, glumica Narodnog pozorišta u Subotici.

Novi Sad, 3.08.2015. - Mame setaju bebe kroz centar grada. (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DS)

“Izašli smo na trg jer je lep dan. Tako smo čuli voditelja na manifestaciji „Zavičajni dani” da poziva bebe na takmičenje u puzanju pa smo se odmah prijavili. Nismo znali unapred pa nismo vežbali”, kaže Sanja Moravčić, mama Petre, pobednice u puzanju, dodajući da je uspeh njene mezimice nagrađen igračkama u obliku voća.

Trka beba u puzanju održana je u okviru manifestacije “Zavičajni dani” koju organizuje Savez srpskih udruženja Severnobačkog okruga, a ideja za “Konferenciju beba” rođena je na Palama, u Republici Srpskoj.

“Na ideju su došli očevi sa Pala. Preneli su je nama u Kulturno-sportskom centru. Mi smo je prvi put organizovali pre 16 godina, a sada se održava u svim gradovima Republike Srpske i državna je manifestacija. Dakle, ideja je rođena na Palama, a došla je do Subotice. Baš se radujem zbog toga”, kaže Gordana Samardžija, direktorka Kulturno-sportskog centra sa Pala.

Na „Konferenciji beba” deca su pokazala raznolika umeća, a najdraži gost bio je Raša Popov.

“Kada mi se rodila unuka, te iste jeseni, napisao sam svoju prvu zbirku pesama “Žabac koji ne zna da ćuti”. Taj žabac – to sam ja”, objasnio je mališanima Raša Popov, pisac za decu.

“Konferenciju beba” podržao je i grad Subotica, koji pati od “bele kuge” jer ga, kao i celu Vojvodinu, nedovoljno posećuju rode.

“Beba nije nikada dosta. Nadamo se da će ovakve manifestacije zainteresovati sve građane, da će svake godine biti sve više beba i takmičara na ovoj manifestaciji”, rekao je Ilija Maravić, predsednik Skupštine grada Subotica.

Na “Konfereniji beba” u Subotici trebalo je da bude održano i nadmetanje beba u jedenju kašica te takmičenje očeva u previjanju pelena, ali je oboje izostalo jer nije bilo dovoljno, za to, zainteresovanih tata. Očekuje se da će, na sledećoj “Konferenciji beba” u Subotici, oni dostići, pa i nadmašiti mame.

 

RTVKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR