U Beogradu formiran odbor SVM

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) formirao je juče odbor u Beogradu, što je prvo predstavništvo stranke van teritorije Vojvodine, a Odboru se za sada priključilo 20 članova.

 

Više od 80 odsto članstva su građani koji nisu mađarske nacionalnosti, rekao je na konferenciji za novinare Nebojša Marjanović, koji je izabran za predsednika Odbora i dodao da je to telo osnovano da bi se na političku scenu „unelo nešto novo“.

 

Marjanović je istakao da će se Odbor SVM baviti pitanjima vezanim za Beograd, kao što su socijalna zaštita, zdravstvo i pravosuđe, a da je jedan od ciljeva zbog kojih je formiran širenje multikulturalizma i multietničnosti.

 

„Multikulturalizam je jedna od stvari kojima će se Odbor baviti, radeći na negovanju međunacionalnih odnosa, što je i u temelju evropskih i civilizacijskih vrednosti“, ukazao je Marjanović.

 

Prema njegovim rečima, Odbor neće kada bude učestvovao na lokalnim izborima koristiti cenzus, koji važi za stranke nacionalnih manjina, jer je većina njegovog članstva iz većinskog naroda.

 

Marjanović je naveo i da postoje ideje da mesni odbor preraste u gradski, kao i da je o predizbornim koalicijama za lokalne izbore još rano pričati.

 

On je naveo i da je za formiranje Odbora bilo dovoljno deset članova, da će beogradsko predstavništvo SVM sprovoditi Statut i program te stranke, ali i da će nezavisno delovati u sprovođenju lokalne poltike. Sednice odbora biće održavane na srpskom jeziku.KOMENTARI

 1. Anonimni kaže:

  Sastanci ce biti na srpskom?

  Multikulturalizam je jedna od stvari kojima će se Odbor baviti u Beogradu?

  Politicka scena u Srbiji je takva sprdnja, da je ovo za rubriku verovali ili ne.

 2. Hanibal Lektor kaže:

  Verovatno će beogradski odbor biti lociran u Zemunu 😆

 3. Anonimni kaže:

  Pa ovo je jedna divna vest. Sve budalaštine koje nam serviraju političari posle izvesnog vremena nama postaju normalne i krajnje neophodne za ostvarivanje našeg jedinog cilja a to je ulazak u EU. Ovo kod nas više ništa nije normalno!!!

 4. Anonimni kaže:

  Svaka im čast! Puno Srba će glasati za Pastora!

  A sprdnja je to što radi DS. Njihovi „Mađari“ muku muče sa prosto proširenim rečenicama, a žele da kroje kulturnu politiku srbijanskih Mađara.

 5. f1 kaže:

  inspirise me za rubriku.. NO COMMENT

 6. pera kaže:

  ovo je smesno i zalosno

 7. Boardwalk Empire kaže:

  Hanibal Lektor:

  Verovatno će beogradski odbor biti lociran u Zemunu :lol:

   

   

  Glavni odbor u Zemunu, a mesni odbor u NBGD!!!!…. svaka cast…. ortaci me vec pitaju gde i kada za uclanjenje… nemate pojma sta se sprema…. he, he!!!… ko ce ono biti treci na listi „grand“ izborne parade!!!!????

OSTAVITE KOMENTAR