U Hramu Svetog Vaznesenja gospodnjeg u Subotici održan Festival duhovne muzike

Hram Svetog Vaznesenja Gospodnjeg bio je domaćin petog Festivala duhovne muzike, koji organizuju Subotička crkvena opština i hor Sveti Roman Melod.

Ovaj Festival duhovne muzike jedini jeu Vojvodini, a zbog epidemiološke situacije ove godine izostali su nastupi horova iz inostranstva.  U programu Festivala učestvovali su Crkveni hor Sveti car Konstantin i carica Jelena iz Sombora, subotički Kamerni ženski hor Pro musica, Crkveni hor Sveti velikomučenik Georgije iz Bečeja, hor Collegium musicum Catholicum iz Subotice, kao i domaćin – hor Sveti Roman Melod.

– Negovanje festivala veoma je značajno, jer crkvenih horova ima mnogo, ali retki su oni koji imaju svoje festivale duhovne muzike – poručuju iz Crkvene opštine subotičke.

Foto: J.L. / Večernje novosti


KOMENTARI

 1. Miki kaže:

  Svaka čast ,složno se može suprostaviti Konovoj i Brnabičevoj i Vučićevoj diktaturi. Ne treba nikakva socijalna distanca i razne ostale kerefeke kada je duhovna muzika i zajedništvo ruši barijere i socijalne distance među ljudima. Dok ovi prednji narod bi zatvorili u torove da ne razgovaraju jeda sa drugim ,od ljudi prave ‘socijalne distance’i ‘zakrabuljiti’ ih da ne idu u crkve silom zahtevaju nošenje izmišljene maske da ih zaštiti ili još više razboli. Ali jednog dana koja se bliži odgovarat će za svoj zlodela koje su priredili ovom narodu

 2. Moj izbor kaže:

  Ja vise volim da nosim izmisljenu masku preko nosa i usta nego pravu cedulju privezanu za nozni palac.

 3. Bunjevac kaže:

  Mani se Miki pričanja gluposti,Moj izbor je pravi izbor.

 4. Miki kaže:

  @ Moj izbor , @ Bunjevac : Samo napred ‘sutra’ ćete nositi i lanac oko vrata kao Kinte Konta…

 5. Moj izbor kaže:

  Lanac oko vrata cu nositi ako treba vec danas, pod uslovom da stiti moje zdravlje i sluzi za kolektivnu dobrobit covecanstva.

OSTAVITE KOMENTAR