U humanitarnoj akciji sakupljena sredstva za higijenu i posteljina za bolnicu

U humanitarnoj akciji koju su organizovale grupe „Za Suboticu svim srcem“ i „Anđeli severa“ iz Bačke Topole sakupljena je veća količina posteljine i sanitetskog materijala koji su danas donirani dečjem odeljenju Opšte bolnice u Subotici.

Foto: J.L.

Uz posteljinu tu su i sredstva za ličnu higijenu i čišćenje prostorija, pelene i sve druge stvari koje su potrebne dečjem odeljenju. Akcija je trajala mesec i po dana, odazvali su se brojni građani.

Inicijator akcije je udruženje „Anđeli severa“ , čiji su članovi sa svojom decom boravili na Odeljenju pedijatrije i odlučili da pomognu.

– Znamo koliko je svaka pomoć značajna i zato smo se sada odlučili za ovaj vid pomoći. Među onim što je potrebno dečjem odeljenju su i aparati koje, nažalost, ovog puta nismo mogli da obezbedimo, ali imamo obećanje Fondacije NJKV Katarine Karađorđević da će ona obezbediti taj deo – dodaje Dejana Draškić iz udruženja „Anđeli severa“.

U Odeljenja neonatlogije trenutno je jedanaest beba dok na Odeljenju pedijatrije leži sedam mališana.

– Prethodna donacija je našla svoje mesto na našim odeljenjima, a tako će biti i ovoga puta. Raduje nas što će donacijabiti još, to je oprema koja se stalno koristi na odeljenju i to je za odeljenje koje se bavi intenzivom potrošna roba, zato nam je jako značajna – ističe dr Branka Milisavljević.


Večernje novostiKOMENTARI

 1. Vlatko F. kaže:

  Svugde u svetu je zdravstvo finansirano iz budzeta drzave, jedino se u srbiji prave ovakve humanitarne akcije da se pomognu drzavne institucije.

 2. Glupost kaže:

  Za ove negativce i neznaluce koji ni ne čitaju šta piše,a možda i ne razumeju što pročitaju…ovde se radi o privatnoj donaciji Katarine Karadjordjević…koja donira ustanovama i odeljenjima bolnica u kojima se vodi briga o deci…što ne znači da se te ustanove ne finansiraju iz budžeta…u ovom slučaju je neonatologia…jedno od naj uredjenijih odeljenja u bolnici…žao mi je onih koji u svemu vide samo ružno…jer oni nikada ni neće biti srećni…

 3. Branko kaže:

  Glupost,ne znam sto taj nadimak ali da si odvalio glupost svakako jesi.Ovde je rec o donaciji koju su organizovala dva humanitarna udruzenja a Katarina Karadjirdjevic fondacija ce samo obezbediti ono sto nisu prikupila ova dva udruzenja.

 4. Vlatko F. kaže:

  @Glupost
  A zbog cega je uopste potrebna donacija? I zasto uopste postoje ‘rupe’ koje se popunjavaju donacijama? Bilo koja drzavna institucija ili odelenje bolnice da je u pitanju, bi trebalo da su pokriveni budzetom i planom finansiranja od strane drzave. Sve mi to i dalje placamo, samo izgleda ne odlazi na pravo mesto.
  Ili je to neki biznis u pitanju opet?

 5. Sanitet na prvoj liniji odbrane kaže:

  Ovo je nesto kao Partizanska bolnica u ratnim uslovima negde duboko u sumi. Za zbinjavanje bolesnih i ranjenika se koristi ono sto se ima i ono sto se dobije od naroda i eventualno negde nesto zarobi od neprijatelja.

 6. Kolompar Gustika kaže:

  Evo i ja sam od mog komsije dobijo tri tepiha bas lepa solidna koji mu nisu vise trebali hteo covek da baci u dzubre reko nemoj meni to treba i jos jedan kredenac jedan orman sto i cetri stolice i jedan kanap. Bas dobro da sam ga uvatio da oce sve to da baci sad ne moram sve ovo kupovat a deca se raduju imaju gde da sede i leze.

 7. Mimi kaže:

  Teško subotičkoj bolnici, kada joj dva novoosnovana udruženja skuplja donacije za svakodnevne potrepštine, već drugi put ove godine…nadam se da sve namenski koriste…

 8. Cvetic kaže:

  Da direktor bolnice neplaca stan kao putni trosak sestricama koje dolaze sa strane tim novce bi mogao polako sredjivati odelenja. Tto nigde nema i nije uredu da se placa putni trosak a sestre zive u centru grada a navodno dolaze na posao cak 100 kilometara daleko. Sramota za direktora i Suboticku bolnicu.

 9. Dule kaže:

  @Vlatko F.
  E nedao ti Bog da se u inostranstvu lečiš u zdravstvenoj ustanovi koja se finansira iz budžeta. U takvim bolnicama se na zapadu leči najveća sirotinja. Tamo je većina zdravstvenih institucija u privatnom vlasništvu i sve se u njima debelo plaća.

 10. Vlatko F. kaže:

  @Dule
  Eto dao mi je bog da se lecim u inostranstvu, u ustanovi koja se finansira iz budzeta. Sve je bilo na visokom nivou, pocevsi od strucnosti, profesionalnosti i ljubaznosti osoblja, tretmana, cistoce, smestaja, hrane…
  Debeli racun, kojeg spominjes, je na kraju placen od strane zdravstvenog osiguranja. Toliko o tvom izlaganju.

 11. Cvetic kaže:

  Predlazem da se ispitaju putni troskovi zaposlenih i gde ko zivi. A ne da se placa po 15-20 hiljada sestrama za putni trosak a one zive u Subotici. Neka je 10 sestara sa tim iznosom to je mesecno 200 hiljada dinara, a za taj iznos se moze puno toga kupiti.

OSTAVITE KOMENTAR