U Subotici od večeras radijatori ponovo topli

Od večeras, stanovi u Subotici će ponovo biti topli. Zbog najavljenog zahlađenja, nakon desetak dana pauze, Subotička Toplana ponovo je pokrenula sistem daljinskog grejanja u ovom gradu koji će biti u funkciji sve dok to temperature zahtevaju, a nakon toga u pripravnosti sve do kraja meseca.

Kao i u slučaju njihovog gašenja pre desetak dana, vremenske prilike su glavni razlog što će sistem daljinskog grejanja ponovo biti u funkciji.

„Očekujemo da će se stabilizacija režima grejanja u domovima koji su na konzumnom području Subotičke toplane biti negde u kasnim večernjim satima. Dakle, u kasnim večernjim satima bi svi domovi u Subotici trebalo da imaju tople radijatore“- najavljuje izvršni direktor Subotičke toplane Davor Andrašić.

Iako se zima čini nepičnom, po mnogo čemu je slična sa prethodnom grejnom sezonom. Svega dva ledena dana, uz 45 hladnih dana. Uz izuzetak natprosečno toplog februara, koji je bio najtopliji od kako postoji Toplana u Subotici.

„Prosečna mesečna temperatura u februaru bila je 8.72 stepena. Naravno, temperatura diktira i potrošnju osnovnog energenta, tako da je nešto manje utrošeno energenata“- dodaje on.

Grejna sezona zvanično je trebala biti završena juče, ali će kotlovi biti ili funkciji ili u pripravnosti sve do kraja meseca.

 

RTVKOMENTARI

 1. laki kaže:

  Da i za ova 2-3 dana nepotrebnog grejanja će da nas zavrnu za bar 2.000 Din. Ako se prisetimo da smo u vreme kada je noću temperatuta bila između +1 i -4 bili bez grejanja, odnosno hladnih radijatora, ne shvatam logiku da se grejna sezona produžava zbog nekoliko hladnijih dana, ako ih tako možemo nazvati, jer ipak je to temperatura bliže 10-tom podeljku. Nepotrebno, ali za plate stranačkih kadrovika neophodno. Klasičan LOPOVLUK bande na vlasti odrađen preko nekog javnog preduzeća.

 2. Zoki kaže:

  Admine banuj @lakija na mesec dana. Da odmorimo malo. Hvala.

 3. Trovach kaže:

  Admine banuj naciradikale.

 4. Punisher kaže:

  Admine banuj trovača jer je drugog nazvao nacijem i jer nas truje sa glupostima godinama unazad. Takvi su pravi nacisti i diktatori, a znamo svi takvima gde je mesto..

 5. Trovach kaže:

  Samo nacisti i vadikali zabranjuju drugacije misljenje i, ne daj Boze, kritiku vlasti.

 6. laki kaže:

  @Zoki

  Nije me bilo mesecima ovde. Već ti smetam? Smeta kad neko ima svoje i mišljenje koje se razlikuje od vašeg šablonskog?

  Pozdravi Vučka!

 7. Punisher kaže:

  trufaču jel čuješ ti sebe? Koliko vas je u tvojoj glavi?

 8. Zoki kaže:

  Auuu @laki nije tebi lako. Menjaj terapiju pod hitno. Ko je spominjao Vučića i politiku??? Koliko ste ti i tebi slični(trovačica) zatrovani. Jesu li vas dojili kad ste bili mali ili ste bili na veštačkoj dohrani non stop? E ljudi moji o ovome sam ranije pisao,čim ne deliš njihovo mišljenje odmah si bot i nacista. Kako si sam natrčao i potvrdio samo ono o čemu sam već pisao. Aj pali.

 9. drina85 kaže:

  Sezona je zavrsena.Nismo trazili i ne treba nam grejanje.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 8 = 12

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 6 + 11 ?
Please leave these two fields as-is: