U Subotici otvoren Regionalni inovacioni startap centar

Vlada Srbije nastaviće da ulaže u najnoviju tehnološku infrastrukturu potrebnu za inovacione startap kompanije, rekao je u Subotici ministar Nenad Popović. On je s mađarskim kolegom Laslom Palkovičem otvorio Regionalni inovacioni startap centar pri Ekonomskom fakultetu u Subotici, za čije opremanje je Vlada izdvojila 40 miliona dinara.

Odlični odnosi Srbije i Mađarske treba da rezultiraju boljoj saradnji privrednika koji se bave inovacijama i digitalizacijom, saglasili su se ministri za inovacije i tehnološki razvoj dve zemlje.

“Veoma je važno da ovi mladi studenti započinju ovde svoj startap biznis, da imaju podršku od strane vlade i lokalne samouprave. Da imaju finansijsku, marketinšku, mentorsku podršku. Jer oni treba da imaju odličnu ideju i energiju, a mi treba da im pomognemo da oni od te ideje dođu do rezultata koji će biti proizvod ili usluga koji izlaze na tržište, ne samo na srpsko, nego i na mađarsko i svetsko tržište”, istakao je Popović.

Palkovič je naveo da je mladima u Srbiji i Mađarskoj sada je lako da se zaposle u multinacionalnim kompanijama, što ne doprinosi domaćoj privredi.

“Zato je strateško opredeljenje mađarske Vlade da pomažemo osnivanje startap centara, odnosno pomoć mladima da započnu sa biznisom još za vremene univerzitetskog školovanja. Svesni smo da smo male države, pa smatramo da je tehnološka saradnja veoma važna za obe zemlje i na tome ćemo raditi intenzivno”, napomenuo je Palkovič.

 

RTSKOMENTARI

  1. Croat kaže:

    Ovo je verovatno neko prelivanje para iz javnog u privatni dzep

  2. Mikloš. kaže:

    @ Croat : Kada se na visokoj razini ‘pere novac’ ,odnosi moraju biti ‘odlični’…

OSTAVITE KOMENTAR