U Subotici poskupljuje cena prevoza za 23 odsto

Gradsko veće Subotice odobrilo je poskupljenje cena karata u gradskom i prigradskom saobraćaju za više od 23 odsto, koja je zatražio subotički javni gradski prevoznik Suboticatrans.

Prema novom cenovniku cena karte u gradskom prevozu porašće sa 95 na 110 dinara ukoliko se kupuje kod vozača, dok će cena u pretprodaji porasti sa 65 na 80 dinara. To je povećanje od 23,10 odsto, za koliko će porasti cene i u prigradskom prevozu.

U Suboticatransu poskupljenje pravdaju rastom cena sa kojima se oni suočavaju. Od poslednje korekcije cene do danas, samo je cena dizela porasla za više od 25 odsto. U decembru 2018. cena jednog litra dizela bila je oko 150 dinara, dok je danas ta cena više od 200 dinara po litru.

Novi cenovnici gradskog i prigradskog prevoza primenjivaće se od 1. jula.

RTVKOMENTARI

 1. Subotičanka kaže:

  pa otkada je Ljubisavljević na čelu nema se ni za šta para. Uslugu koju vi pružate nama je katastrofa… u BGD cena karte je 150 dinara i ta cena važi 180 minuta i plaćate samo jedan autobus a imate pravo da presedate u tom periodu, a u Subotici 2 autobuske karte će nas koštati 240 dinara i samo za jednu vožnju. U Novom Sadu cena gradskog prevoza je 65 dinara!!! ali ovo je Subotica i moramo biti najskuplji. Znamo kako je vodio subotičke pijace direktor, koliko su cene tezgi skočile sada skače i prevoz… Nikada mu nije dosta jer do kraja godine tražiće novo poskupljenje.

 2. Adrijana kaže:

  Bili smo najskuplji i sa cenom od 95. din.
  Koga sad treba da podmirite i namirite ?!
  Autobusi vam se voze prazni.
  Sramota!

 3. Obicna Pijandura! kaže:

  Pfff…Taxi. Jeftino. Sa jednoga kraja grada na drugi za 350 cca dukata..i ne boli glava! Do Palica…smesno..750 din.! Nas 3 od – do! Pa sada podeli na 3!

 4. Sojic kaže:

  Fali njima konkurencija,a ne ovako jedini pa mogu kako hoce

 5. Gaga kaže:

  Da, to je dobro pitanje, zbog čega kod nas kao u drugim gradovima karta ne važi vremenski, a ne po vožnji. Ako platim 65 dinara elek. novčanikom ili 115 ovako, hoću da to važi celo prepodne ili popodne, pa da mogu da presedam, jer nije moja krivica što vi kao preduzeće niste povezali mnoge delove grada, pa ako negde hoću da idem moram da presedam i plaćam više karata. Dakle, predlažem da se pobunimo i tražimo makar to ako su već digli cene. Da karta važi bar tri ili četiri sata.

 6. croat kaže:

  Da ne znam koliko su dzabalebarosa utovarili u Suboticatrans ja bi rekao ajde, otislo sve gore pa sto nebi i karta za autobus , medjutim…

 7. Kapetan kaže:

  Nilakvo preduzeće, autobisi katastrofa a o ceni larte suvišno pričati

 8. rax kaže:

  ovaj nas grad bas izrabljuju. kao uskoro cemo jesti skakavce, da bismo cuvali ekologiju, a gradski prevoz poskupljuje. umesto da je besplatan, da se smanji saobracaj automobila u kojima se vozi po jedan putnik, oni poskupljuju. dok ovaj narod bude cutao i treba sve ovo da se dogadja. mozda kada dodje iz guzice u glavu i bude prekasno.

 9. Jelenko kaže:

  Iskreno da vam kažem ja i ne znam da u Subotici postoji Gradski saobraćaj. Poslednji autobus sam video pre godinu i nešto više dana, čak se ne sećam ni kakve je boje bio. Dolazi leto i bicikla je Zakon a oni nek se vozaju. Što se mene tiče ne treba ni da postoje.

OSTAVITE KOMENTAR

5 + 5 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 2 + 7 ?
Please leave these two fields as-is: