U Subotici radovi na nekoliko gradilišta

U Subotici je trenutno otvoreno nekoliko značajnih gradilišta, a u tim poslovima se jednako vodi računa o svim generacijama. Neki radovi se već privode kraju, takav je slučaj sa postavljanjem termoizolacije na Studentski dom “Bosa Milićević”, kao i sa rekonstrukcijom “Doma za odrasla lica”.

Radovi na postavljanju termoizolacije na fasadu Studentskog doma “Bosa Milićević” u Subotici biće završeni narednog meseca. Investicija je vredna blizu 20 miliona dinara, od čega je većinu obezbedilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Na ovaj način studenti dobijaju jedan veći konfor, a sam Studentski centar Subotice, značajnu energetsku uštedu na ovom objektu. Predhodnih godina su već uložena značajna sredstva u obnovu ovog doma. Zamenjena je stolarija i obnovljena su kupatila.

“Znači da smo od jednog kupatila, koje je delio jedan kvart, dakle 12 studenata su delila jedno kupatilo, mi smo završetkom tih radova obezbedili mnogo veći komfor, tako das mo to podelili, da kažem na dva dela, završili smo te radove, kako kupatila tako i stolariju, dakle vrata i prozore na studentskom domu”, objašnjava Ranko Čuljković, direktor Studentskog centra Subotica.

Takođe u novembru mesecu biće završena i rekonstrukcija ,”Doma za odrasla lica” u Subotici. Za taj posao je Kancelarija za javna ulaganja Vlade Republike Srbije izdvojila preko 81 milion dinara. Nakon rekonstrukcije ovaj objekat, koji funkcioniše u okviru Gerontološkog centra Subotice i koji datira sa početka 19. veka, biće u potpunosti prilagođen standardima koji važe za oblast socijalne zaštite i prilagođen kategoriji korisnika, koji se tu smešta.

“To je jedan potpuno novi objekat, ostali su možda samo spoljni gabariti ovako kada gledamo, mada je i to promenjeno na neki način, jer je dobio svetlije, lepše boje, unutra je sve promenjeno, napravljeni su izlazi prema dvorištu, novi toaleti, nove sobe na stacionarima, nova, moderna oprema, tako da, hajde da kažem, stari, ali potpuno novi i kompletan objekat, koji će pružiti svoju funkciju, ja se nadam, narednih dvestotinjak godina” – kaže dr Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra Subotica.

Naš sagovornik dodaje da je zahvaljujući Pokrajinskom sekretarijatu za socijalnu politiku u toku nabavka opreme, i kada i taj posao bude završen, stanari bi mogli da se vrate u ovaj objekat već sredinom novembra.

RTVKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR