U Subotici sklopljeni prvi brakovi u 2021. godini

U Subotici je prošle godine sklopljeno ukupno 417 brakova što je u odnosu na 2019. godinu manje za 180, a ove godine prva venčanja na severu zemlje održana su ovog vikenda, u subotu.

Međutim, ono što je početkom 2020. godine bilo nezamislivo, a obeležilo je celu godinu za nama je da je pandemija korona virusa onemogućila čak 121 par da stane pred matičara zbog čega je isto toliko venčanja otkazano.

U službi matičara su za medije rekli da su osim epidemije, razlozi za otkazivanje venčanja i finansije i sama ceremonija, tačnije uslovi sklapanja brakova.

Otkazivanja su obeležila sam početak vanrednog stanja u Srbiji, najviše mladenaca je promenilo termin i zakazalo venčanja za nekoliko meseci kasnije, u leto ili jesen.

Ono što nikada nisu doživeli ranije tokom rada, matičari u Subotici su u aprilu 2020. godine zaključili samo pet brakova.

Među mladencima koji su odlučili da datum sklapanja braka ostave za neka bolja vremena su i građani koji žive u inostranstvu, ali venčanje žele da obave u jednoj od najlepših sala u Srbiji za sklapanje braka, tačnije dve, Velikoj i Maloj većnici u velelepnoj Gradskoj kući u stilu secesije.

Muškarci koji su se venčali tokom jedne od najtežih i najneizvesnijih godina su u proseku stari 35, a žene 32 godine.

Do sada je za godinu pred nama zakazano 95 venčanja, što je značajno manje u odnosu na prethodne. Najtraženiji termini za venčanje su maj i avgust, a 9. januara sklopljena su prva tri braka u Subotici.

BlicKOMENTARI

  1. YU kaže:

    Muškarci koji su se venčali tokom jedne od najtežih i najneizvesnijih godina su u proseku stari 35, a žene 32 godine. KATASTROFA ZA NATALITET.

  2. Veciti mladozenja kaže:

    @ YU

    Da bi se poradilo na natalitetu, vencani list nije neophodno potreban. Moze i bez njega. Ako je prosek 35/32 godine, bilo bi zanimljivo koliki je prosek dosadasnjih razvoda kao i broj dece koji ovi prosecni mladenci vec imaju iza sebe.

OSTAVITE KOMENTAR