U Subotici zajednička sednica vlada Srbije i Mađarske

 

U Subotici se održava zajednička sednica srpske i mađarske vlade kojom će predsedavati premijeri Ana Brnabić i Viktor Orban.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Premijerka Srbije Ana Brnabić je na početku sednice istakla da Srbija i Mađarska nemaju otvorenih pitanja. Takođe, podsetila je da su srpska i mađarska kompanija počele zajedno da grade fabriku za preradu voća u Arilju, što pokazuje da je Mađarska izašla u susret našim molbama da njihove investicije u Srbiji, idu i van Vojvodine.

Premijerka je navela i da je prošle godine robna razmena između Srbije i Mađarske bila 1,7 milijardi evra, što je, kako je rekla, rast od 15 odsto u odnosu na 2017. godnu.

Nakon sednice predviđeno je potpisivanje više sporazma između dve vlade, iz oblasti energetike, saobraćaja i infrastrukture. Takođe, predviđeno je obraćanje premijera Srbije i Mađarske, Ane Brnabić i Viktora Orbana.

Uoči sednice dve vlade, srpski ministri razgovarali su u odvojenim, bilateralnim susretima, sa mađarskim kolegama.

 

TanjugKOMENTARI

 1. croat kaže:

  Trust mozgova!

 2. Hulje kaže:

  Kulise mafije.

 3. ffilozoff kaže:

  Sendvics su Vam nudili 91-e…sendvics ste prihvatili…sad vecserate sa Dacicem i Vucicem,a izbledela strelica i dalje stoji preko od Patrije-Madjari,100km,na sever…Ustvari-strvarno ste prihvatili taj sendvic 90-tih,i otisli u Evropu raditi,pobegli,od OVIH koji su Vam nudili sendvics 90-tih…

 4. pista kaže:

  I onda se zavrsila sednica pa je Orban otisao da se posebno druzi sa Pastorom i klijenturom iz SVM koji su naruceni da gromoglasnim aplauzom pozdrave premijera Madjarske. Isti je obecao jos dodatnih 7,7 milijardi madjarskih forinti za ovdasnje turisticke investicije pa vi vid`te. Ja stvarno ne znam zasto Laban gradi bazen kada ce ovi sve pokupovati sa sve njegovom foteljom? Zauzvrat je trazio da ovdasnji dvojni drzavljani na predstojecim izborima za Evropski parlament glasaju za Fidesz na cijoj listi je i onaj neiskusni pravnik Deli iz Beceja. E vala moj glas necete dobiti, evo vam ga na. Necete ga dobiti i ti iskljucivo zbog toga sto ste preko Saveza Vucicevih Madjara i naravno Pastor&Pastor Co. dosadasnje pare madjarskih poreskih obveznika podelili svojima. Svaki clan porodice vlasnika Bunfordplasta je dobio lepu sumu, oba sina za kupovinu zemljista i ulaganje u poljoprivredu /NISTA NIJE TAJNA, PODACI SU JAVNI/ , mama takodjer, tata za prosirivanje proizvodjnje / tu mu inace i Srbija pomaze/ pa onda imamu Brindzu i Zemberija iz B.Topola, ga gospodja vlasnica Geneze iz Kanjize, pa nas covek koji je kupio skoro sve poslovne prostorije u centru grada, itd. itd. i to je samo par ljudi kod kojih je otislo najvise para od onih skoro 60 milijardi forinti. Ostalo je boranija.

 5. Indijanac kaže:

  @pista
  Zavist je čudo jedno veliko.
  Da te kao malog klinca u zabavištu nisu zvali “Hepo Kocka” ????
  Kada se dele pare, to svako zna da nema pravde, uvek ima zadovoljnih koji nisu ništa dobili ili su jako malo dobili i onih drugih PREZADOVOLJNIH.
  Ali šta da se radi, možeš se ljutiti kako god hoćeš, nagradi ih sledeći put sve i ove što voliš ili one što mrziš, kada budu Izbori.

 6. Fux. kaže:

  @ ffilozoff : Bili su oni iratni drugovi na Kosovu pa i u Bosni kod Manjače mnogi srbi su naučili i mađarski jezik.Dok na Kosovu subile stacionirane posebne mađarske jedinice iz Bačke-Vojvodine koji su izvršavale naređenja na mađarskom jeziku…

OSTAVITE KOMENTAR