U toku je prvi krug čišćenja dimnjaka

U toku je prvi krug čišćenja dimnjaka, a do sada je očišćena jedna trećina dimnjaka na Paliću, podsećaju iz JKP „Dimničar“. Radovi na čišćenju dimnjaka, su u punom jeku, navode iz JKP „Dimničar“, te je obim posla povećan, a prvi krug čišćenja započeo je sa terenom na Paliću. Pored terena na Paliću, istovremeno se radi i u ostalim delovima grada.

Zbog bezbednosti korisnika, ali i efikasnosti sagorevanja energenata, potrebno je voditi računa o čišćenju, napominju iz ovog preduzeća. Dvanaest dimničara pokriva ceo teren, te apelujemo na građane da imaju razumevanja, a ukoliko imaju neki problem slobodno mogu da nas pozovu, rekao je direktor JKP „Dimničar“, Predrag Mastilović. Preko 20.000 domaćinstava je na evidenciji , a u zavisnosti od broja zakazivanja,zavisi i rok za izlazak po pozivu.

Trenutno je to dva dana od dana poziva. Kada je u pitanju održavanje dimnjaka, Subotičani su dosta pažljivi te vode računa o tome, istakao je direktor preduzeća, i naglasio da je veoma važno da građani ne čiste dimnjake sami. Pored pravilnog održavanja od strane stručnih lica, potrebno je čuvati i potvrde o čišćenju dimnjaka. Zbog pojedinih slučajeva prevare, iz JKP „Dimničar“, podsećaju građane da se novac za čišćenje dimnjaka ne daje dimničarima direktno. Usluge za celu godinu koje obuhvataju tri kruga izlaska za kontrolu i čišćenje dimnjaka, naplaćuju se putem računa za komunalne usluge.

RTV Yu eco

 KOMENTARI

 1. stormwatch kaže:

  Josh samo rechite da ima ukupno 9 krugova chischenja dimnjaka i mnoge stvari che biti jasne.

 2. Micko kaže:

  Ovoje prava informacija iz JP Dimnjičar : Prvo dvadeset radnika-dimnjičara čist dimnjake kod 20.000,evidentiranih korisnika njihovih usluga.Ovo je jako znakovito jer subotička opština ima cca 160.000,00 stanovnika…Kako veli Predrag Mastilović. Dalje kaže ,da radnicima Dimnjčara ne plate za usluge čišćenje dimovodnik kanala već da naplata se vrši preko komunalnih usluga. Kada je J.P Dimnjičar zaključio ugovore se korisnicima ,kada je proverio da li se svi dimnjaci koriste ,da li su dimnjaci ispravni za korišćenje,da li je doneo rešenje o zabrani dimovodnih kanala zbog neispravnosti…itd. Ne svo ovo nije urađeno ,ali eto oni su ‘zadovoljni’ da od onih nesretnika po njihovoj evidenciji od 20.000,00 građana mogu bezpravno ubirati svoji kako taj gosp. direktor Đimnjičara veli svoje ‘komunalne naknade’ za čišćenjedimnjaka ,i onda kada to ne rade…Naime često se vide njihovi radnici što ih nazivaju ‘dimnjičarima’ da sa svojim klimavim biciklama špartaju gradom često i u alkoholiziranom stanju…Ali JP Dimnjačar nema ni trunke savesti jer građanima redovito šalje svoje račune i opomene na izvršene radove-čišćenja premda dimnjaci kod neki zgrada se ne koriste već više od 30 godina. Njihovu uslugu-nerad nemoguće otkazati ako im unazad 30 godina ne isplatiš njihov nerad. Pri tom moraš platiti njihov izlazak ,zazidati dimovodne kanala i na krju ćeš se osloboditi njihove komunalne usluge. Gde mi živimo kada će prestati teror komunalih preduzeća pa i JP Dimnjičara u Subotici…? Zar žitelji nemaju pravo da sami odlučuju da li im nečija usluga treba? U civilizovanom svetu građanin može otkazati usluge koje mu trenutnone trebaju. Na kraju krajeva građanin ne sme biti šikaniran silom nametnutim ‘ komunalnim’ uslugama kako neki to sprovedu u Subotici

 3. Meritor... kaže:

  Ispravnost dimnjaka i dimovodnih kanala? Na video snimku se vide detalji po kojima su dimnjaci neispravni-skloni su rušenju ,iz njih probija čađ i smola pa su skloni zapaljenju. Dimnjačka vratšca ( stara limena ) još su iz vremena Austrougarske. Ta vratašca su još 1973 godine po ondašnjim propisima bila protupožarno neispravna i neodgovarajuča. O čemu onda mi pričamo ? Šta održavamo? Ko kontrolira ispravnost ? Samo ispravan dimnjak se može i sme održavati. Kako takve dimovodne kanale prizna osiguranje nakon požara ? Ili je samo važno naplačivati uslug ‘Dimnjičaru’ ?

 4. Istina... kaže:

  Nije dimnjak nego odzak. Sve je naopako, od naziva preko preduzeca, usluge i naplate do Nove Atlantide i Banana Kolonije. Antisistem nema alternativu. Prija saznanje da ima majmuna koji ga trpe i majmuna koji ga smisljaju, namecu, promovisu, hvale, u zvezde kuju, vode… Pa, zaboga, cemu sluze Banana Kolonije!

 5. ludilo kaže:

  Nisu problem jadni dimnjicari koji ciste dimnjake, problem su knjiski moljci kojih u dimnjicaru ima na bacanje. Kada tamo udjete da platite racun u kancelariji ih ima minimum 4-5 i ne rade nista. Kuckaju po tastaturi, igraju igrice i pricaju viceve….a dimnjicara ne mozes naci nikako jer su im male plate. Sramota sta rade od tog preduzeca. Inace jedan od direktora u slobodno vreme obilazi svoj privatni posao posto naravno nije mu dovoljno da radi kao direktor nego drzi i trafike po gradu. Mali debeljuca..

OSTAVITE KOMENTAR