Udruživanjem do pravednijeg sistema finansiranja

U svečanoj sali Sportskog saveza grada Subotice održan je zajednički sastanak predstavnika subotičkih klubova koji se takmiče u najvišem rangu takmičenja, a koji je sazvan na inicijativu Ženskog fudbalskog kluba Spartak. Sastanak su vodili Nemanja Simović član GV zadužen za sport i Zoran Arsić, predsednik ŽFK Spartak.

panel21

Povod za sastanak je velika zabrinutost sportskih subjekata za svoj status zbog složenosti problema finansiranja čime je ugrožena i dovedena u pitanje budućnost i opstanak mnogobrojnih subotičkih klubova.

 

Inicijativa je zdušno prihvaćena od svih prisutnih predstavnika klubova, a Sportski savez grada Subotice i sportsko društvo "Jovan Mikić Spartak" su dali punu podršku ovoj inicijativi. U diskusiji su između ostalih učestvovali: Duško Stipanović (rukomet), Dejan Antić (ženski fudbal), Duško Guslov (odbojka) Mirko Antelj (boks), Andrija Romić (rvanje), Atila Kikić (predsednik Skupštine Sportskog saveza Subotice),  Sreten Damjanović (predsednik UO Sportskog saveza Subotice) kao i drugi istaknuti sportski radnici Subotice.

 

Ovo je prvi značajan korak ka udruživanju sportskih klubova sa teritorije Subotice u cilju stvaranja boljih i pravednijih uslova finansiranja iz gradskog budžeta. Cilj je da se štite interesi sporta u celini što podrazumeva i klubove koji se nalaze u nižim rangovima takmičenja.

 

U petak 15. novembra, simbolično u “pet do dvanaest“, u svečanoj sali Sportskog saveza grada Subotice biće potpisana deklaracija o udruživanju sportskih klubova sa teritorije grada Subotice koji se takmiče u najvišem stepenu takmičenja.

panelKOMENTARI

  1. Miki kaže:

    Koja ekipa ljudi….strasnoooo

OSTAVITE KOMENTAR