Uhapšena filmska ekipa Borisa Malagurskog

Prvog dana snimanja dokumentarca “Crna Gora: Podeljena zemlja“ u Podgorici, policija je filmski tim Borisa Malagurskog uhapsila i sprovela u Centar za bezbednost, saopštio je režiser.

Malagurski je ovo objavio na svom Tviter nalogu uz fotografiju crnogorske policije.

Podsetimo, u decembru prošle godine Malagurski je najavio novi dokumentarac pod nazivom “Crna Gora: Podeljena zemlja“, kao kanadsko-srpski dokumentarni film u pretprodukciji, koji će se baviti “jednoj od poslednjih diktatura u Evropi – režimu Mila Đukanovića u Crnoj Gori”.

Na sajtu producentske kuće “Malagurski sinema” navedeno je da je cilj filma da spletom naizmeničnih, ali činjenično utemeljenih događaja i procesa u Crnoj Gori, prosečnom gledaocu zaokupira pažnju i navede ga da se dublje zainteresuje za stanje u ovoj zemlji “maloj samo u kilometrima, ali velikoj u istoriji”.

Nastavljeno snimanje

Filmski tim Borisa Malagurskog nakon hapšenja i četvoročasovnog saslušavanja u podgoričkom Centru za bezbednost, pušten je da nastavi snimanje filma “Crna Gora: Podeljena zemlja”, objavljeno je danas po podne na tviter nalogu Malagurskog.

Uz informaciju je objavljen i video snimak o litijama i protestima započetim u Crnoj Gori posle usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti, 27. decembr prošle godine.

BLICKOMENTARI

 1. Bunjevac kaže:

  Zašto su ga pustili?

 2. đoko kaže:

  koga ovaj lik prestavlja

 3. Indijanac kaže:

  No, i ova Crna Gora je izgleda neka kaubojska drzava. Nije mogao filmski tim da snima bez dozvole za snimanje, a ako su dobili dozvolu, zasto ih onda uopste hapse? Pa prilikom izdavanja dozvole za snimanje su ih valjda pitali sta hoce da snimaju.

 4. Petar G. kaže:

  Malagurski, lik koji bi jako voleo da je Majkl Mur, ali nikada neće biti.
  Pretakač iz šupljeg u prazno.
  Prežvakava i preživa teme koje su već odavno prevaziđene.
  Kako znaš da od neke teme nema više ništa, da je već sve rečeno, da je postala opšta i da se vuče već 100 godina, pa Malagurski je se prihvati da snimi “film” o njoj.

 5. Djuka kaže:

  Rezimski bohoc.

 6. Vlada kaže:

  On jeste naš Majkl Mur. Idemo Borise.

 7. Pera kaže:

  Global-marioneta. Još jedan “naš” koji “nas” voli i radi za “nas” a sve troškove propagande koju sprovodi pokrivaju Njegovi i naivna publika.

  Majkl Mur je isti kurac samo drugo pakovanje.

 8. Uuaaaa Vučiću kaže:

  Bednici jedni, svi vi SNS nato šiptarski botovi. Vi ste najveći ološ sveta. Boris Malagurski je za vas bog.

 9. Nato Siptarski bot kaže:

  @ Uuaaaa Vučiću

  Kako bi bilo, drago dete, da pre nego sto sednes za tastaturu, obrises krvavu penu sa blesave gubice?

 10. Josif Visarionovič Staljin kaže:

  @Nato Siptarski bot i vas čeka sibir. Specijalna ponuda i dalje važi za ološ kao što si ti. Zove se: „dođeš-ne vratiš se“

 11. Zatvoreni Milošević kaže:

  Ljudi zašto ste protiv Vučića. Pa pustite čoveka da ga prima kad već to toliko voli. Očigledno da nije jedini i ovi njegovi botovi izgleda vole malo u bu*ju da dobiju.

 12. Ištvan kaže:

  Nisam gotivio Malagurskog, ali priznajem da mi se mišljenje o njemu mnogo promenilo nakon što sam mu pogledao film “Težina lanaca”. Topla preporuka svim ljudima iz režima.

 13. Nato siptarski bot kaže:

  @ Josif Visarionovič Staljin
  01. 10. 2020. u 13:23

  @Nato Siptarski bot i vas čeka sibir. Specijalna ponuda i dalje važi za ološ kao što si ti. Zove se: „dođeš-ne vratiš se“

  Pripazi se samo da ti slucajno ne zavrsis na Golom Otoku tamo gde ti je cela familia proplakaka krv suze i materino mleko.

OSTAVITE KOMENTAR