Uhvaćen krijumčar iz Srbije

Kako je saopštila Policijska kapetanija Županije Bač-Kiškun, u okolini naselja Lajošmiže, na putu ka Budimpešti, zaustavljeno je jedno vozilo kojim je upravljao 47-ogodišnji državljanin Srbije, a u kojem se nalazilo šestoro državljana Iraka, koji nisu mogli da dokažu svoj legalan boravak u Mađarskoj.

migranti05foto-biljana-vuckovic_f

Iračani su podneli zahtev za izbeglički status i predati u nadležnost imigracionih organa. Protiv državljanina Srbije, koji je u pritvoru, pokrenut je postupak zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo krijumčarenja ljudi.

 

Na teritoriji ove županije tokom proteklog dana uhvaćeno je ukupno 93 ilegalnih migranata, najviše iz Avganistana, Pakistana i Sirije. Na teritoriji Županije Čongrad juče je otkriveno 838 ilegalnih migranata, među kojima 126 dece. Najveća grupa uhvaćena je oko 4.30 sati u okolini Reskea, a u njoj su bila 94 državljana Sirije koji su ilegalno prešli “zelenu” granicu Srbije i Mađarske. Na teritoriji ove zemlje juče je otkriveno ukupno 995 ilegalnih migranata, navodi se u saop[tenju madjarske policije.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 71 = 80

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 13 + 9 ?
Please leave these two fields as-is: